mandag den 29. marts 2010

Drenge-Anorak str. 4-5 år til salg.Mens jeg venter på stof fra "United Bluff", har jeg syet denne anorak af noget af det stof jeg allerede har ;-)

Den er vendbar, syet i rød bredriflet fløjl og bomuld m. biler på. Hætten er kantet med orange bånd, ærmerne med gult og bunden med turkis. Ærmerne er lavet lange nok til at de kan bukkes om, så man kan se "foret", jeg glemte det bare da jeg tog billedet ;-)


Pris 350,-

Jeg har til at kunne lave en enkelt eller to mere med bilprintet på bestilling. (Det kan ikke længere købes)

Str. 4-5 og 6-7 år koster 350,-
str. 8 -9 og 10-11 koster 400,-

Ved bestilling er der selvfølgelig også mulighed for selv at vælge farve på bånd og fløjl - eller ønske en anden type stof - ligesom jeg evt. vil kunne applikere en bil på ryggens ene side.

fredag den 26. marts 2010

Hundesitter for Lakridsnæsen....og minder om vor egne Afghanere.I denne weekend er vi så heldige, at være hundesittere for venindens skønne lille Lakridsnæse - Tilde - som her ses med Lillemanden. Billedet er vist efterhånden små 2 år gammelt, men det er pt. det eneste jeg har. Og det er alligevel kun Lillemanden, som man ville kunne se forskellen på ;-)Egentlig skulle vi kun have passet skønheden fra lørdag til søndag, men vi fik lov at stjæle hende en dag før. Lillemanden skal nemlig på weekend hos "Bonusfamilien (Aflastningsfamilie) fra lørdag til søndag. Og eftersom han elsker den lille rod, så ville det da være synd, hvis han gik helt glip af hende.

Det underlige er, at han selvom han er vild med hende, så er han også lidt bange for hende, og skyyynder sig at tage armene op foran hovedet, når hun kommer springende for at "kysse" ham. Heldigvis går det over efterhånden, som møssene kommer ;-)

Det der er lidt underligt ved det dog, er at Lillemanden er født ind i en familie med 3 STORE hunde. Vi havde Afghanske Mynder. Vi mistede dog dem alle indenfor ret kort tid, og inden Lillemandens 2 år.

Den første der røg, var vores "olding", Brice. Det er den sorte på billedet herunder.Han døde simpelthen af alderdom.

Men så mistede vi vores hvalp, Jazz.....han ses herunder i mine arme.


Han blev frygtelig syg, og på trods af en kæmpe dyrlægeregning for at få ham på fode, så måtte vi til sidst få ham aflivet :-(

Den sidste var så Diego, den lyse hund.Han fik knald i låget! Virkelig. Pludselig ændrede han karakter, og knurrede af min mand. Da han første gang bed efter ham, turde vi ikke have ham mere, og tog den lange tunge vej til dyrlægen. Ingen af os ville kunne leve med, hvis han en dag bed Lillemanden eller en andens barn......eller en voksen for den sags skyld!

Selvom man gerne vil beholde sin elskede hund for evigt, så skal det ikke være for enhver pris.

Diego var noget ganske særligt for os. Min mand havde ham allerede, da jeg lærte ham at kende. Han er dansk opdrættet, men blev siden solgt til Israel. En Afghansk Mynde er et KÆMPE arbejde rent pelsmæssigt, med mindre man klipper den helt kort.

De Israelske ejere magtede ikke pelsplejen, men holdt ham alligevel i fuld pels. Til sidst gav de op, og opdrætteren tog ham tilbage. Da han landede i DK var al pelsen én stor filterknude :-(

Eller det vil sige....ikke AL pelsen, for de havde åbenbart synes at det var hygsomt at rede pelsen på hans ører, så lige dér var den fin og lang.

Men der var kun én vej: Af med al pelsen. Den stod ikke til at redde mere.

Så min mand lagde mange timers arbejde i, at få hans pels fin igen. Og dét blev den!

Vi udstillede ham, og han rendte med et hav af titler :-)

Siden fik han en diskusprolaps, og vi besluttede med det samme, at han skulle klippes kort. En Afghaner i fuld pels, skal vaskes mindst en gang om ugen. Og vi taler om et rigtigt bad i et kar, først med shampoo og så med balsam. Så følger nogle timers tørring med en speciel "føntørre" mens hunden står på klippebordet.

Og det ville vi ikke byde ham. Så jeg stod med tårerne løbende i stride strømme, og klippede hans pels ned til en længde på ca. 6-8 cm. Det virker sikkert åndsvagt på de fleste af jer, for det er jo bare pels! Og ja...det har I helt ret i ;-) Men det at klippe ham ned, symboliserede også, at han nok ikke havde mange år tilbage.

At han så kom sig i løbet af et par uger på dyrlægens medicin, og hoppede rundt i haven som en hvalp, er så en anden snak. Spørg liiige hvem som ærgrede sig over at have klippet ham! ;-)

Nå, det var et sidespring..
Men altså.....nu er vi så hundesittere for Tilde, som jo slet ikke er en "rigtig" hund set med vores øjne ;-)
Vi har jo været vant til de der kæmpe store hunde!

Og hun er bare den mindste lille fis. Men noget så sød, og med det bedste temperament! Det er SÅ skønt, at høre hende stå og klynke lidt (Forstå mig ret) , fordi jeg lige skulle hente noget i bilen.....og blive modtaget med stor glæde, som havde jeg været væk et år.

Det er SÅ skønt at mærke pelstotten ved siden af én i sofaen, og mærke varmen fra hendes krop.

Det var også mægtigt, da jeg her til eftermiddag tog mig en lur, og hun kom og puttede sig ind til mig...

SUK....jeg savner mine hunde!
Så hvor er det dejligt, når andre betror én deres elskede hund, og vi igen kan for lov at smage lidt til det at have hund!

torsdag den 25. marts 2010

Det nærmer sig jo en orgasme ;-)Jeg har idag bestilt stof from "Over There", og da jeg ikke er velsignet med tålmodighed, skulle det jo være landet for en uge siden!Men ok....det har da også sin charme sådan at gå i forventningens spænding, som langsomt - men sikkert - bygges mere og mere op. Præcis som en orgasme!(Hvis man ellers har en mand/kæreste/elsker som kan sit kram......og jeg siger IKKE, om det er min elsker eller mand som kan)Jeg skal have syet lidt tøj til Lillemanden, og jeg vil også gerne have gang i lidt salg - bare sådan på hobby-basis - af børnetøj igen.


Som det ses er mit valg ikke hverken særlig "tøset" eller "retro".

Ikke at der er noget galt med dét! ;-)

Men personligt mangler jeg noget drengetøj, som ikke bare er lyseblåt, med bamser eller blå blomster. Det meste af det retro-stof som er i omløb, er også meget til piger. Så jeg mangler noget andet. Udvalget i pige/retrotøj er overvældende. I er mange derude, som laver de mest fantastiske kreationer! Og jeg ville sikkert købe mig fattig i "skidtet" hvis jeg havde en pige.

Men med en dreng på snart 8, synes jeg det er svært at finde fedt tøj. Så jeg tænker at andre med halvstore drenge, måske har det på samme måde ;-)

Og alligevel er jeg pt. igang med en rød drenge-anorak (str. 4-5 år) med søøøøøde biler. For jeg kan jo ikke stå for det. Dog vil jeg sige, at var Lillemanden på den alder, så ville jeg ikke tøve med at kaste ham i den.

Billeder kommer en af dagene ;-)

Og PS: Godt min mand kender mig så godt....ellers kunne jeg vist hurtigt være kommet i problemer med dén indledning !

onsdag den 24. marts 2010

Ensfarvet bomuld til børnetøj?Jeg mangler ensfarvet (fast) bomuld, men er ikke ovenud tilfreds med kvaliteten, på de metervarer som Stof og Stil har. Det er for stift og krøller ufattelig meget.Hvad kan I anbefale?

tirsdag den 23. marts 2010

Gaveleg.....sidste frist.Jeg mangler stadig 2 deltagere i gavelegen.

Her er der et "sneak-peak" på gaverne....


Torsdag sender jeg gaven ud, til den deltager jeg har....så skal du være med, så meld dig til nu :-)

Give away - Vinderen trukket.
Så er vinderen af bogen "Rum der rykker" fundet...Hun skrev:

jep jep og haløj, sikke noget møj, min MOTORCYKEL vil ikke starte, og så ken jeg jo ikke være en af de smarte, så nu er jeg på vej til skjern, for at købe mig en bad ass PEPERKVÆRN.
mon jeg et lod eller to er for meget, synd og skam

jeg deltager for et kram :)

Det er Sara med bloggen Bournonville....Tillykke!
 
Send mig en mail med din adresse: J_Rothmann@hotmail.com

lørdag den 20. marts 2010

Æsker på tilbud....fedt!


Jeg havde jo set, at flere af jer i Blogland havde skrevet om, at Netto havde æsker med vippelåg. Men det er jo nogle dage siden.

Jeg tænkte dog, at jeg alligevel ville prøve lykken, men var da overbevist om at de ville være udsolgt nu.

Men nej...heldet var med mig. Der var masser tilbage....og nu til 10 kr. for 2 styk istedet for 49 kr! Så er det, at jeg skal prøve at være fornuftig, fordi jeg får lyst til at købe 128 pakker, bare fordi det er så billigt ;-)

 Kender I det?

Nå, men jeg begrænsede mig. Nu bliver det så spændende at se, om jeg kan hitte ud af at få noget papir/tapet på ;-) Det kommer der nok lidt om, i et senere indlæg.

fredag den 19. marts 2010

Appetitvækker/puslebrik til gaveleg....Tålmodighed...? Hvad pokker er det?

Ikke noget jeg kender til, i hvert fald ;-)

Som følge deraf har jeg taget et par billeder af de ting, som jeg har lavet til "Gavelegen" og håber, at disse små puslebrikker vækker nysgerrighed nok til, at endnu 2 melder sig.....


Og har man gættet hvad det er, så er det forbudt at sige det! ;-)

torsdag den 18. marts 2010

Lidt flere "gamle" krea-ting.

Jeg faldt lige over nogle billeder, af ting jeg har lavet tidligere....

Fra en dille med perler ;-)Og en enkelt bluse....Og husk min gaveleg!
Jeg har allerede lavet tingene....og synes de er ret skønne! ;-)

Vær med i gavelegen!
Igår modtog jeg en hjemmegjort nålepude, en bog om apllikationer/patchwork, samt nogle søde knapper - alt sammen fra Annelise med bloggen Den flyvende Kuffert. TUSIND TAK!

Puden er allerede taget i brug, da min gamle var ved at falde fra hinanden ;-)Nu er det så min tur, til at give gaver til 3 andre.

Jeg kan afsløre at de vil være fra egen hånd, og hyggelige i en stadig små-kold tid ;-)

Så kom frisk! De 3 første der smider en kommentar er med. (Skriv gerne jeres mail-adresse)

Gaven skal vises frem på egen blog, og du skal så sende videre til 3 andre.

tirsdag den 16. marts 2010

Tjuhej hvor det går! Ombetrukket Ikea skammel/puf.
Jeg er simpelthen så glad og taknemmelig, fordi det pludselig går stærkt fremad! Depressionen er for alvor ved at slippe sit tag, og nu får jeg næsten hver dag en lille smule fra hånden.

Min skønne lillebror bad mig ombetrække denne sag:
Den har virkelig været min dårlige samvittighed, for den har stået her LÆNGE! Så hver evig eneste dag, har jeg kigget på den, og tænkt at jeg "burde også".....og så efterfølgende blevet ked af det, fordi jeg ikke kom videre med den.

Men nu ER den ombetrukket. Han ville gerne have den i læderlook, så det fik han. Helt tilfreds er jeg dog ikke, men synes den går an.

Jeg glæder mig til at afleverer den! :-)

søndag den 14. marts 2010

Giv din lampeledning slangekrøller....En ganske almindelig lampe, kan let peppes lidt op, ved at forme ledningen i en spiral....

Nu er disse ikke almindelige, men de eneste eksempler jeg har indtil videre ;-)Men man kan sagtens bruge den til en loftlampe, hvor man hænger lampen op i en wire eller lign (Den må ikke hænges op i selve ledningen, for så trækker den "krøllerne" ud), eller den kan bruges til en væg- eller bordlampe, hvor man gerne vil have en synlig ledning.

Her har jeg fundet en rest af en tekstil-ledning, for lige at illustrere.

Du skal bruge kogende vand - eller i hvert fald meget varmt vand - samt noget at vikle ledningen omkring. "Krøllerne" bliver større end det du vikler dem omkring. Jeg har her brugt en grydeske.


Put ledningen ned i vandet et minut eller to. Der sker ikke noget ved, at der komme vand på, når du bare venter med at bruge den, til den er helt tør ;-)Og Vupti.....ledning med slangekrøller.....

Et andet tip: Skal du bruge tekstil-ledning i sort, hvid eller rød, så fåes de i Silvan en del billigere end andre steder.

Endelig et krea-projekt!Jeg har syet denne kjole m. tilhørende mamelukker til en venindes datter...

Sættet har været længe undervejs, da energien ikke har været i top. Så det er skønt, at kjole og bukser nu er færdige - jeg mangler så stadig en bluse.


Det er lidt svært at se udfra billedet, men der er en nakkestrop, samt skulderstropper som krydses på ryggen.


fredag den 12. marts 2010

Så blev koden knækket! Prale-indlæg ;-)Lillemanden har knækket læse-koden!Han er 7 år gammel og går i 1. klasse, så det er jo ikke sensationelt. MEN....han er en dreng med mange udfordringer.

Pga. en kombination af indlæringsvanskeligheder, sociale problemer, det at vokse op med en psykisk syg mor og hans Marfan syndrom (Som jeg lige nu vil nøjes med at linke til), har han støttepædagog på i såvel skolen, som i SFO´en.

Han har det rigtig svært med lyde, der for ham er larm. Derfor er en klasse med 18 elever i, også overvældende - især når han så heller ikke er så god til, at begå sig socialt. (Han starter på en specialskole efter sommerferien)

Så med de ting i rygsækken, så synes jeg bare, at det er SÅ flot. Jeg er virkelig stolt af ham - og han er også selv pavestolt!

Så det var lige ham, som jeg ville prale af ;-)

Fra sidste Halloween.

Faldt lige over disse billeder, af et græskar som jeg lavede sidste Halloween. Egentlig var græskarret købt, så jeg og Lillemanden kunne lave et sammen, men dét gad han sku ikke! Så jeg gik selv igang, og var ret tilfreds med resultatet ;-)Kjole str. 92 sælges - SOLGT

En sag jeg lavede sidste sommer, og så glemte. Den er syet i let hør m. bomuldsbånd.

50 kr. pp :-)onsdag den 10. marts 2010

Om angst for at rejse, når hverdagen væltes og døden kommer for tæt på....

Til sommer skal jeg, Lillemanden og Drengerøven til Kroatien.

Men i år er jeg faktisk ikke særlig vild med tanken - Hvorfor?

I sommers blev Drengerøven - aka min mand Lars - pludselig kritisk syg. Han havde voldsomme smerter i ryggen, var bange og kridhvid i ansigtet.

Hans angst set i forbindelse med smerterne alarmerede mig. Inden jeg blev sygemeldt og senere førtids-pensionist, arbejdede jeg som sosu-assistent. Og jeg har så mange gange oplevet den udefinérbare angst, som hjertepatienter ofte oplever.

Så jeg udsatte den stakkels mand for et rent 3. grads forhør, tog puls osv. Smerter som kommer af hjerteproblemer/sygdomme, kan nemlig sagtens stråle ud i ryggen.

Og da han samtidig lider af en sjælden bindevævs-sygdom - Marfan Syndrom - som kan svække arterierne (Vores blodårer) og påvirke hjertet, ja så synes jeg at en tur til lægen ville være på sin plads ;-)

Men Drengerøven ville ikke til lægen....det var jo bare rygsmerter, ikke.

Til sidst fik han ikke noget valg, og jeg kørte ham på Roskilde skadestue, hvor han straks blev lagt på stue 1. (Når vi andre kommer ind med en brækket finger, så ryger vi på stue 17. De første stuer - der også er nærmest ambulancerne når de kommer/kører - er stuer til de mere alvorlige ting.)

Det viser sig at Drengerøvens hovedpulsåre er "sprunget læk" lige oppe over hjertet. Så der rekvireres en ambulance og han køres til Rigets Traumecenter på 23 minutter! Straks efter ankomst kommer han på operationsbordet, til en omfattende operation hvor man udskifter et stykke af aorta med en Goretexslange. Samtidig opdager de en grim forkalkning på en af hjertets kranspulsårer, så der tages et stykke åre fra hans ben, som de bruger som erstatning.

Det var den længste nat i mit liv!

Jeg anede ikke, om han ville klare den. Men tidligt om morgenen modtog jeg en opringning fra kirurgen Him Self. Lars havde klaret den. Jeg kan slet ikke beskrive min lettelse og eufori.

Efter operationen kom mange uger med heling af brystkassen, som jo havde været åbnet helt op. Lars havde stærke smerter, og på det psykiske plan havde vi begge en del at bearbejde....samt en knægt på 8 år, der var - og til en vis grad stadig er - bange for, at hans Far skulle blive syg igen.

Vores hverdag var vendt helt på hovedet, og angsten for at noget skulle ske igen, lå længe og lurede. Vi var meget tæt på, at miste Lars den nat. Lægen på Riget fortalte, at det var godt vi kom så tidligt. En halv time mere, så var det gået anderledes.

Idag har vi stort set en hverdag som før - heldigvis!

Men ind imellem sniger angsten sig ind på mig igen. Og det har den gjort i forbindelse med vores ferie i Kroatien.

Hvad nu hvis der sker noget, imens vi er der? Det har jeg grublet over den seneste tid, og idag fik jeg sat ord på det overfor Lars. Og han havde selvfølgelig også selv tænkt på det.

Der er jo ikke nogen øget risiko, fordi vi er i udlandet. Men han er i en "risiko-gruppe".

Samtidig oplevede jeg for snart 11 år siden, at miste min Mor mens hun var på ferie i Prag. Hun fik en blodprop i hjertet, og kæmpede for sit liv i 2 uger. Jeg nåede at komme derned inden hun døde, men det er selvfølgelig en oplevelse som har sat store ar. Og bestemt ikke gjort min angst for at miste mindre - eller for at blive syg i udlandet. (Selvom det skal siges, at de var utrolig dygtige og på flere områder længere fremme end vi er her i Danmark)

Jeg og drengerøven har besluttet, at vi ikke vil lade frygten styre vores liv. Vi vil forberede os så godt vi nu kan. Tage papirer med på engelsk som beskriver Marfan Syndrom (De fleste læger kender den ikke, da den er så sjælden), samt om den operation han har gennemgået. Vi vil sørge for, at vi ved hvor vi kan henvende os osv.....og bedre kan vi ikke gøre det.

Min søn har også Marfan Syndrom. Det er en arvelig lidelse. Han har en hjerteklapfejl og en forstørret aorta. Men han er blevet fulgt på Riget, siden han var 6 mdr. Lars var ikke blevet tjekket i over 10 år!

Så nu følges de to ad - med selskab fra undertegnede - på Rigets Center for Sjældne Handiap, hvor de begge får scannet hjertet, lavet EKG og i det hele taget bliver fulgt tæt. Min søns hjerteproblemer har heldigvis ikke givet anledning til alarm.....og sådan håber jeg, at det vedbliver med at være.

Til slut et billede fra et af mit livs bedste dage - da jeg og Lars blev gift. Og nej....jeg er ikke dværg men 168 høj OG har høje hæle på! Min mand er over 2 m. høj ;-)


tirsdag den 9. marts 2010

Give away - uden "håndjern" ;-)

Jep, jeg laver allerede min næste give away. Det er bogen "Rum der rykker" der udloddes.Min Give away er samtidig en lille provokation med et glimt i øjet, fordi man flere steder mødes med en længere liste af krav, for at komme op de famøse 3 lodder. Er bla. stødt på nogle gange, at man skal lave et indlæg på sin blog....(Altså ud over de mere faste - og acceptable - krav om kommentar, fast læser og et link.)

Reglerne for denne Give away er som følger:

1 lod for en kommentar.

2 lodder for en kommentar, plus at du skal indflette ordet "perberkværn" i kommentaren.

3 lodder får du, hvis du i samme sætning kan indsætte ordet "Motorcykel".

Du skal altså hverken være eller blive fast læser, ligesom et link heller ikke er nødvendigt. (Selvom jeg da absolut ville blive glad for såvel flere læsere, som links. Mere hellig skal jeg heller ikke gøre mig selv ;-)

Vinderen trækkes ved 324 faste læsere ;-) Nej, jeg trækker vinderen tirsdag d. 23 marts.

June - nu i drillehumør.

fredag den 5. marts 2010

Depressiv og handlingslammet....


Som I måske har bemærket, så bliver der talt mere end der handles fra min side af.

Jeg er ved at være på vej ud af en depression. Fysikken er begyndt at vende tilbage - jeg taler og bevæger mig ikke langsomt mere, men tankerne er endnu ikke kommet med.

Det er frustrerende at have det fysiske overskud, men ikke at kunne overskue selv små simple projekter. Værre er det dog, at jeg ikke kan være der 100% for min dreng og min mand. Følelsen af ikke at slå til, er modbydelig.

Mine tilbagevendende depressioner er en ekstra "bonus", som jeg får pga. min "Borderline". Det er en personlighedsforstyrrelse, som påvirker hele ens følelsesliv - eller en emotionel personlighedsforstyrrelse, som man kalder det.

Borderline patienter mangler den "følelsesmæssige hud", og er altså blotlagte og nemt påvirkelige. Situationer/ting som ikke rører andre mennesker, kan sætte en storm igang hos os. Og derfor lider mange af os også af depressioner.

Lige nu bliver det så heller ikke bedre af, at jeg har scoret mig en gang influenza med ømme lemmer, ondt i halsen, feber osv.

Håber det snart er overstået....

onsdag den 3. marts 2010

Inspiration til drengetøj str. 10 år søges!

Jeg er ved at blive vanvittig af, at man kun kan finde basic mønstre til drengetøj! Og stoffet er heller ikke noget at råbe hurra for. Synes der er et meget lille udvalg indenfor begge dele.Med mindre altså, at man vil putte sin 10-årige knægt i noget med lyseblå bamser eller andet vammelt-sødt - eller alternativt bruge de få metervarer der er, og som alle andre derfor også bruger.

Det vrimler med mønstre og fedt stof til tøserne...det MÅ da kunne lade sig gøre, at finde noget til de lidt større drenge også?Jeg er selv fuldstændig tom for ideer.....

Nogen derude i Blogland som ligger inde med links til shops eller lign. så hit! ;-)

tirsdag den 2. marts 2010

Tapet....

Så fandt jeg langt om længe noget tapet til mit klædeskab...Jubiii! Det er limegrønt - rigtig forårsagtigt :-)Som skrevet om tidligere, så fik lågerne nogle mindre vandskader, mens de stadig var spritnye. De var ikke engang sat på endnu. Dammit!

Så jeg vil sætte tapet på og lakerer dem.

Skabet ser iøvrigt sådan her ud:

Så nu venter jeg bare på at posten dukker op, så jeg kan komme igang. For jeg er ærlig talt træt af, at se på skabet uden låger!

*Trommehvirvel.....*

Så er vinderne fundet :-)
Lillemanden trak lodderne.....Den først udtrukne - og dermed førstevælger:

Christina Skarø med bloggen Rappedikke...som efter hendes kommentar at dømme, nok tager havebogen ;-)

Næste vinder:

"Marianne sa" med denne blog

Tillykke til jer begge!

Send mig en mail med jeres adresser :-)

Edit: Måske I også lige skulle have oplyst min mail: J_Rothmann@hotmail.com