torsdag den 28. oktober 2010

Long Johns.....


Det lyder altså bare mere cool end "lange undehylere", ikk? ;-)

I mandags så jeg nogle som Annika med bloggen "Ruttu Nuttu" havde syet - se lige hvor funky de er:Og da jeg så fandt ud af, at mønstret er fra det sidste nye Ottobre - der er mit foretrukne syblad når det kommer til børnetøj, skyndte jeg mig at bestille det. (Hvis du ligesom jeg, ikke har en forhandler i nærheden, så kan du købe det hos Malika & Rosa.) Mønstret går fra str. 98 til 170.

De her bukser og shorts er iøvrigt også fra et Ottobremønster:


Jeg vil lave nogen til Lillemanden og til Julemarkedet. Dem Annika har lavet, er så frække med kontrastfarverne, at jeg bliver nød til at stjæle ideen. Men nu er vi så heller ikke ligefrem "konkurrenter", da hun jo huserer i Finland ;-)

Og apropos julemarkedet, som Lis fra Karlssons Kludeskab har været med til at arrangere, så skrev Lis i tirsdags faktisk også et indlæg om bladet - Hun beskriver bladet generelt, så hvis du vil vide mere, så kig HER.


tirsdag den 26. oktober 2010

Ny fætter....


Jeg syr jo ofte, men har aldrig ejet en overlocker - har ønsket mig en i mange år, men det er bare ikke blevet til noget.

Men nu tænkte jeg, at det måtte være tid. Dog ville jeg starte med en brugt. Jeg synes ofte at folk sværger til Bernina, så det gik jeg på jagt efter.

Hos "Kjærgaard symaskiner" - hvor jeg også har købt min alm. symaskine - havde de en Bernina 700D til 2250,- så den bestilte jeg igår aftes. Idag ringede de så derfra, og sagde at de ikke havde den mere. Pokkers!

MEN - han ville så tilbyde mig en ny for 500,- mere, plus han ville smide et eller andet til tråd oveni - fik ikke helt fat i hvad det var :-)

Det er da alligevel en besparelse på 1250 kr. I Like!

Nu håber jeg bare den er god.

Ugleforklæde, sokker, kræmmerhus m.m.


Jeg har jo meldt mig til det her famøse Julemarked i Odense.
Som du iøvrigt kan læse mere om HER, hvis du kunne tænke dig at komme med - men der er vist kun få pladser tilbage, så skynd dig :-)

På nuværende tidspunkt, burde jeg jo have stakkevis af varer, men det har knebet gevaldigt med både tid og overskud. Så nu er jeg tæt på panik.

Bange for ikke at få lavet nok. Bange for, at det jeg så når at lave, ikke kan sælges.
Nåmen, man må jo bare kaste sig ud i det, ikk?

Jeg har syet to ting til en adventskalender. Et kræmmerhus og en stofpose. Og så er jeg igang med luffer, julesokker, nissehuer og julehjerter - og så blander jeg dem, så tingene svinger lidt fra kalender til kalender. Eller måske bliver det, så folk selv kan vælge de 4 ting, de helst vil have.


I stof2000 så jeg et ugleforklæde, som jeg syntes ret godt om. Jeg har ikke lavet det helt magen til deres, og indtil videre ser det første sådan her ud - Det er endnu ikke færdigt. Bla. mangler uglen en hat ;-)


Julesokkerne skrider det også langsomt fremad med.....


Den røde sok herunder, var dog ikke helt gennemtænkt....uglerne vender rigtig nok, når man ikke bukker kanten om - men ellers vender de altså på hovedet. Dough! Så det er en ommer.Og så vil jeg lave noget i en helt anden boldgade også. Hjemmelavet julesnaps....og måske også bodyscrub. Ikke at de to har noget med hinanden at gøre ;-)

fredag den 22. oktober 2010

Bestikkelse i "Vild med Dans?"

Ja, der kan da umuligt være tale om andet!

Måske I kan huske mit indlæg om Kyllingen....og mit håb om, at han selv skred fra programmet.

Det gjorde han så ikke - desværre.

Tvært imod lader det til, at han overlever trods alle odds! Mon han er neutralmarineret?

Eller har han lånt sin læge ud til dommerpanelet? Tænker her på, at dommerne så må få det vildeste rush, når de ser ham. I så fald bør han jo tage sin læge med på skamlen - præcis som de (Okay, nogen) bør i cykelsporten ;-)


torsdag den 21. oktober 2010

Halloween og børnepsykiatrisk.


De sidste dage har været noget hektiske og stressende, men heldigvis har der også været plads til en helt anden form for uhygge ;-)

Og for at starte med det sidste først....

Igår - efter at have haft børnepsykiatrien på hjemmebesøg - tog jeg Lillemanden med i Tivoli. Her fik jeg nuppet et par billeder, af nogle unge der benyttede sig af hele setup´et, til at lave nogle anderledes billeder selv. (Eller det går jeg i hvert fald udfra, da "fotografen" også var klædt ud og temmelig ung)


Bagefter fik vi et et par ture i den gamle rutschebane, og så meldte sulten sig...

To små blodtørstige sataner ;-)


Vi var på "Den skaldede Kok" og spise....Rødspættefilet til Lillemanden, og jeg fik mit livs største kartoffelmad! 


Lidt flere ture - der ikke kan fotograferes, når man selv er med - og så var det tid til Mamma Mocca og en candyfloss.


Og de sidste fotos af unge i kostumer....
Hjemmebesøget igår gik godt. Distriktspædagogen, lad os kalde ham Mr. Doe ;-) fik med det samme Lillemandens tillid. Mr. Doe virker super kompetent, og er sådan én man kan lide med det samme.

Idag gik så med møde hos børnepsykiatrien, hvor vi fortalte om en stor del af Marcs opvækst, hans adfærd og problemer m.m. Kors, det var en hård nyser for mig! Efter sådan et møde, er jeg fuldstændig drænet emotionelt og energimæssigt. Bare den sociale kontakt, er jo en udfordring for mig, så når man lige lægger en alle de følelser der kommer frem oveni, så er jeg bare tom bagefter. Men samtidig fuldstændig fyldt op i hovedet.

Og lige bagefter, kunne jeg så drøne til min egen læge, for at diskutere egen sygdom, medicinering, lungefunktionsundersøgelse, astma, vitaminmangel m.m. Aaaahhh.....lige hvad der skulle til, for at afrunde dagen ;-)

Mødet idag var med lægen, en kvinde ligeså likeable som Mr. Doe, der desværre havde fri, og derfor ikke selv kunne fortælle os om, hvad han havde bidt mærke i under hjemmebesøget. Men han så både noget autisme og ADHD. Så ingen overraskelser på den front.

Vi har endnu et møde planlagt, og herefter besøger de Lillemanden i skolen. Så har de en "legeaftale" med ham, og d. 2/11 skulle vi have deres konklusion.


tirsdag den 19. oktober 2010

Små hjerter, blade & bleer ;-)


Vi har fået flere sponsorere til Mødrehjælpens pakke/adventskalender....

En hel bunke tøj fra Smaahjerter.dk


Rikke var inde på Babymessen i Øksnehallen og hente det. Hun var så sød at træde til, da jeg havde en rigtig off-dag med angstanfald. Og faktisk er det også hendes fortjeneste, at jeg kan føje sponsorerne i det her indlæg til listen. Det er altså ret sjovt og fantastisk, hvad blogs kan føre til. Vi har aldrig mødt hinanden - men jeg håber da, at det snart sker.

Blade i stakkevis fra Aller. Jeg var glad for, at jeg ikke skulle slæbe kassen hjem fra posthuset, men bare kunne kaste den i bilen ;-)


Og idag kom der så en kasse med Liberobleer fra producenten SCA. Jeg tænker at der så kan spares lidt på dén udgift i december ;-)

fredag den 15. oktober 2010

Kyllingen der galede....


Da jeg så nyhederne i morges, kom jeg til at ryste over det hele af bar skræk!
"Kyllingen" - aka cykelrytteren Michael Rasmussen var nemlig vred. One Angry chicken. Han havde pustet sin fjerdragt op, og prøvet at gale som en hane.
Han truede med at forlade "Vild med Dans" på TV2, da selvsamme station igår havde et indslag om nye doping-anklager imod ham.

Jae, det er sgu en trussel der vil noget!


Arhmen, for fanden da! Jeg tror da lige godt aldrig, at jeg har set nogen med SÅ dårlig holdning. Manden holder jo sin dame, som var hun hans cykel. Og hans skuldre! De sidder jo nærmest på hans brystkasse.

Sandheden er, at jeg imorges - efter at have grinet af - smed mig foran TV´et og bad imens jeg messede: "Vil du ikke nok skride fra programmet, vil du ikke nok skride, vil du ikke nok skride, vil du ikke nok skride, vil du ikke nok skride......VIL DU IKKE NOK?


Desværre lader det ikke til, at mine bønner er blevet hørt ;-)

torsdag den 14. oktober 2010

Øv & Jubiiii....


Jep, på én og samme tid ;-)

Øv fordi jeg er sløj. Sådan med snotnæse, hoste, kriller i halsen, ømme led, et tungt hoved og træthed :-(   Og det har jeg altså slet ikke hverken tid eller overskud til, så det må gerne fordufte!

Drengerøven måtte igår svinge forbi butikken Onlinekids.dk, fordi jeg havde en aftale med ejeren René. Han havde nemlig lovet at samle lidt sager sammen til Mødrehjælpen.

Og her kommer Jubiiii-delen! For René og hans hustru havde ikke bare fundet lidt frem. De havde fundet rigtig mange lækre ting frem!

Prøv engang at se her....

En hel kasse rangler i træ, 2 kufferter med gulv-puslespil, en babydyne og 24 hagesmække.....for at starte et sted ;-)2 trædyr på hjul, 2 tøj-kameraer, 2 tøj-radioer med musik, en dukke, en bamse, 2 stofbøger, et telt med tunnel og et hinkerude-puslespil :-)6 sæt babysengetøj, 2 kasser junglepuslespil i træ og 6 gaveæsker med lille bamse.Det var helt som at få gaver selv, efterhånden som der blev afsløret mere og mere i bunden af kassen!

Et KÆMPE tak til Onlinekids.dk! Fame sørme en flot donation!

Og vi -  Rikke og jeg - har fået flere sponsorere. Jeg har bare ikke fået skrevet om dem, fordi jeg jo er lidt sløj.

Men det kommer stille og roligt, efterhånden som jeg modtager tingene. Kan da fortælle, at vi venter på bleer, tøj, blade, legetøj m.m.

sådan i al beskedenhed, så synes jeg egentlig vi er ret seje! ;-)


onsdag den 13. oktober 2010

Endnu et bidrag til den kreative Giv & Vind.


Igår modtog jeg to smukke og lækre uldveste fra Charlotte, der har bloggen Morslille.
Jeg tror der er et par mødre, der bliver rigtig glade for de her fine sager!

tirsdag den 12. oktober 2010

Elsebeth Gynthers størrelser?


Altså, er de ikke noget skæve? Noget af det jeg har syet, har i hvert fald slet ikke passet.

Så er der en venlig sjæl, der kan fortælle mig hvordan størrelsen på hendes huer, slå-om kjole og jakker er?

mandag den 11. oktober 2010

Jeg - En ineffektiv struds.


Og det er jeg endda på flere planer - ineffektiv, altså.

Jeg leger struds. Men istedet for at stikke hovedet i en busk eller i jorden, stikker jeg det i massevis af kreative projekter.Legen har jeg sat igang, i et forsøg på at gemme mig for den udredning af Lillemanden, som der for alvor tages hul på i næste uge. For jeg orker helt ærligt ikke, at tænke over det konstant.

Problemet er bare at:

1: Tankerne finder mig alligevel, så jeg er en elendig struds ;-)

Åh, det bliver nu alligevel rart, at få sat nogle ord på. Hvad mon alt det her, får af betydning for Lillemanden? Hvordan vil hans - og vores - fremtid blive? Og hvad nu hvis det viser sig, at der slet ikke er noget i vejen med Lillemanden?! Så må det jo være os. Neeej...det er trods alt stort set alle de proffer, der har haft med Lillemanden at gøre, der har siger at han har problemer....så KAN det da ikke udelukkende være os...eller? Hvad nu hvis de synes, at jeg er en frygtelig dårlig Mor, der ikke kan tage vare på sit eget barn? Nogen gange kan jeg ikke engang tage vare på mig selv. Men okay - selv i de perioder, gør jeg altid hvad jeg kan, for at sætte Lillemanden først. Og dét er da godt? Eller er dét bare, at prøve at hive vand op af en tom brønd? Måske kunne jeg også...... 
Ja, fortsæt selv remsen ;-)

2: Kreaprojekterne lider en grusom fødsel (Eller død?), da jeg ikke rigtig er nærværende, og derfor laver dumme-fejl en mas.

Dét er vist en lose/lose situation, med den der struds.

Dr. Phil ville have spurgt: "And how is that working for you?"

"Jamen, det virker ikke....så stik mig lige en opskrift på noget der gør".

Nye sponsorere - Gavepapir i lange baner!


Det slog mig jo pludselig, at med alle de gaver som jeg skal til at pakke ind, vil der dælme gå noget papir til. Se, det kunne hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse!

Rikke skrev rundt, og vupti havde vi ikke mindre end 3 tilsagn :-)

Linda fra Jakodan sendte os metervis af glimmerpapir, samt de to store spoler gavebånd. Samme dag modtog jeg rullen med det blomstrede papir fra Bong.


Husted Emballage ApS gav også tilsagn, men jeg tror de 2 kæmpe ruller er nok ;-)

Tusind tak til jer alle!


lørdag den 9. oktober 2010

Julestrømpe(buks?)


Denne julestrømpe - der er lavet i den klassiske facon - er i hvert fald lavet af et par bukser....

Så det er vel egentlig en strømpebuks ;-)


Strømpen er temmelig rummelig, da bukserne der lagde stof til, var et fejlkøb over nettet. Noget med en regnefejl, da jeg skulle konvertere cm til "inches".

Som de andre strømper er den foret, og der er kælet for detaljerne.

Den sidste jeg kan lave af samme par, vil jeg lave med lommen på - og så sætte nogle "rå" og flossede lapper på nedenunder, som om der var dækket et hul lige ved måsen ;-) Jeg vil også bibeholde linningen helt, men sætte et læderbælte i...
Altså en lidt mere maskulin udgave til drengene.

Hvis du er interesseret i at bestille en, så koster de 345 kr.

fredag den 8. oktober 2010

Klædeskabets makeover....


I et indlæg tilbage fra februar skrev jeg:

"I efteråret hvor vi havde heftig regn, fandt vi ud af at taget over soveværelset ikke er tæt. Og det opdagede jeg ved, at de spritnye låger til det spritnye garderobeskab pludselig havde fugtskjolder. Argh altså! De var ikke engang sat på skabet endnu, men stod op af en væg.

Tænker at jeg kan redde dem, ved at give dem noget fedt tapet."

Og jeg er bare så lyn-børge, at jeg var færdig for lidt over en uge siden!
(Bare kom an, Tom K)

Det var så heldigvis kun de nederste fag på lågerne, men det ville jo se lidt mærkeligt ud, kun at give dem tapet. Så det blev de øverste og nederste.


Mosskov Design - bidrag til den Kreative Giv & Vind.


I forgårs modtog jeg en pakke med lækkerier, til Mødrehjælpens pakkekalender fra Anja.
Hun huserer HER.

Og idag fik jeg så endelig taget billeder - af det meste. Af en eller anden grund glemte jeg at få 3 hæklede armbånd med. Så dem må I vente med ;-)

Men ud over armbåndene, var der så også to frugtposer...


Tusind tak, Anja!
Hvor skønt er det lige, at der sidder kreative sjæle derude, og laver ting specielt til de her unger?!

Og der er flere ting på vej, som jeg glæder mig til at vise jer.

torsdag den 7. oktober 2010

Velkommen til Mødrene!


Og her mener jeg de mødre, der har fundet vej til min blog via Mødrehjælpen, der har linket til mig i deres nyhedsbrev.Først vil jeg lige præsentere jer for Rikke, der er min makker i jagten på sponsorere. Du kan besøge hendes blog her: http://rikkesliv.blogspot.com/

Og så en lille "advarsel":
Hvis du har planlagt at søge om en pakke/adventskalender, og gerne vil overraskes ligesom børnene, så skal du ikke læse flere indlæg her ;-)
Alt der er samlet ind, er eller bliver nemlig præsenteret her på bloggen.

Hvis du - som jeg - er en utålmodig og nysgerrig rad, så kan du finde alt hvad jeg har skrevet om i forbindelse med indsamlingen, ved at klikke HER.

Jeg håber at pakkerne kommer til at gøre lykke hos jeres børn!

Kærlig hilsen June

onsdag den 6. oktober 2010

På de vilde vover....


Jeg har besluttet, at jeg vil leve livet i overhalingsbanen, opsøge eventyr, presse min grænser og i det hele taget være frygtløs og leve livet farligt.

Derfor har jeg tilmeldt mig det Julemarked på Odense havn, som Lis fra Karlssons Kludeskab og Pernille Albers fra Kunstfabrikken står bag."Årh, Ikke andet!?" tænker du nu spørgende.
For det er jo ikke hverken vildt, vovet, grænseoverskridende eller farligt - i hvert fald ikke for langt de fleste.

Men for mig er det! (Ok, måske ikke ligefrem farligt så.)
Hvorfor?

Med både Borderline og socialangst, er det faktisk noget af en udfordring, sådan at skulle ud i en ukendt situation, med en masse mennesker jeg ikke kender, for at sælge mine egne ting.

Hvad nu hvis de ikke kan sælges? At folk kritiserer dem? Ser hvor nervøs jeg er? At jeg ryster på hænderne, har det som om at jeg skal kaste op, og tænker meget over hvad folk mon synes om mig. Om de kan lide mig. At det er pinligt, at jeg bliver så skide nervøs, at jeg får en knude i maven, sveder, har en så voldsom hjertebanken, at jeg virkelig tror, at jeg snart falder om. Jeg føler mig bare er helt forkert.

At jeg er malplaceret, og jeg og mine ting slet ikke lever op til andre og deres fine kreationer. Og at det vil føre til, at jeg bliver afvist. En følelse jeg meget let får. Følelsen er reel nok, men det er afvisningen langt fra altid.

Afvisningen, der er så ubærlig for mig. Gør mig bundulykkelig. Vi taler ikke om, at blive skuffet som andre ville blive, men en ekstrem og voldsom følelse af ensomhed, og af ikke at du. Her er det Borderlinen der stikker sit grimme fjæs frem, ved at gøre mig så følelsesmæssigt hudløs.

Så sådan et julemarked, er virkelig en udfordring.

Men jeg VIL afsted. Jeg isolerer mig ofte, for at undgå angsten - og det gør mig ensom. For ingen ønsker jo at undgå andre konstant. Vi har behov for, at være sammen med andre mennesker.

Og det sidste meget lange stykke tid, har jeg primært befundet mig indenfor hjemmets 4 vægge, og er ved at få et seriøst anfald af matrikel-kuller! Samtidig bliver jeg stædig, når det er værst. Fandme om jeg vil lade angsten styre mit liv!

Så Julemarked It Is ;-)

Og vidste du, at socialangst er den mest udbredte angstlidelse? Nej, det tænkte jeg nok ;-) For vi prøver med alle midler, at skjule angsten, så ingen ser den.

Surprise og 4 på stribe.....


Igår var en indbringende dag for Mødrehjælpen!

Søren fra Magaard ApS der sælger håndlavede spil, "hovedbrud" og legetøj i træ, skrev til mig at de ville putte 30 styks "4 på stribe" i julemandens sæk. Se, dét er da bare noget andet, end de ellers så velkendte i plastic. Spillet er lavet i Samanea træ - lyder eksotisk :-)

Da jeg skulle finde billedet af spillet, så jeg at spillet har en normal udsalgspris på 125 kr, men er på tilbud nu til kun 75 kr.
Du kan se mere HER.

Og så fik jeg en god sludder med René fra OnlineKids.dk, der også gerne vil finde nogle ting til Mødrehjælpen. De har et virkelig godt udvalg, alt fra blespande til fotoalbums.

Gaverne er klar om en uge, og jeg glæder mig til at se, hvilke overraskelser han har fundet frem :-)
Der vil selvfølgelig komme billeder senere.


Søren og René: Tusind tak!mandag den 4. oktober 2010

Ny sponsor ombord.....


Jeg havde knap nået at trykke "Send", førend Lars fra Billigleg skrev tilbage, at de godt kunne støtte og ville finde nogle gode ting til Mødrehjælpen.Som jeg skrev tilbage ham, så var det dælme hurtig ekspedit! Dét kan jeg lide. Tusind tak, Lars :-)

Jeg er ellers blevet slemt skuffet undervejs i jagten på sponsorere. Kun omkring hver 5. butik har skrevet tilbage - heri medregnet både afslag og tilsagn. Jeg har såmænd fuld forståelse for, at ikke alle har mulighed for at støtte, men det tager virkelig kun få sekunder at skrive:
"Beklager, men vi har ikke mulighed for at støtte".

Til gengæld er overraskelsen og glæden så meget større, når jeg så støder på handlekraftige folk som Lars her, og ikke mindst som Mie fra Naturebaby.dk, der ligefrem er begyndt at kontakte forskellige leverandører, for at opnå den bedst mulige pris - og dermed vil kunne støtte med mere. Jeg kan love jer for, at det er et særsyn ;-)

lørdag den 2. oktober 2010

Dét kalder jeg god værkstedshumor!


Nye Bryster?

Jule-skøjte....


Her sidste skud på stammen indenfor julestrømper.


Jeg er bare ikke 100% tilfreds, for skøjte-bladets (Ja, hvad pokker hedder ståldimsen under støvlen egentlig?) udseende er alt for fladt og éndimensionelt i forhold til støvlen.

Så jeg tror, at det næste skøjte-blad skal laves i en tyk filt - evt. lagt dobbelt.


 Men ellers er jeg ret godt tilfreds ;-)


Jeg er stadig i tvivl om, hvad sådan nogle fætre skal koste, så hvad synes du?