tirsdag den 30. november 2010

Long Johns.....

Endelig, endelig, endelig!

Der sker SÅ meget omkring mig & Co. at det ikke er blevet til meget af det kreative.

Men nu fik jeg da syet par af Long Johns fra Ottobre. Lillemanden er ikke den bedste model, når det drejer sig om tøj syet i standard størrelse, for han er str. 140/146 i højden, men kun en 128 i bredden.....men jeg ville så gerne igang, at jeg ikke gad at ændre på det først ;-)
Der er lige par detaljer, som jeg vil ændre på de næste - Jeg har fået klippet op til 2 par mere i andre motiver/farver.mandag den 29. november 2010

Nyt indlæg...


Tag et kig forbi min nye krea-blog, hvis du har lyst til at se min adventskrans...lavet "på slum" ;-)

Adventskrans....

Sent igår aftes fik jeg årets adventskrans gjort færdig. Jeg havde kun fået købt en halmkrans og lys, så jeg måtte bruge hvad jeg kunne finde.....lørdag den 27. november 2010

Gaver til Krisecentret....


Idag var jeg og Drengerøven ude at afleverer de sidste gaver fra indsamlingen. De har et samarbejde med Mødrehjælpen, og det er via dem at kontakten opstod. Vi afleverede ialt 15 adventskalendre, plus en stor kasse med ting jeg havde tilovers.

Hvis der nu kommer en eller flere ekstra familier ind, så kan de lave pakker til de børn også. Hverken jeg eller Drengerøven kan have tanken om, at der sidder børn og kigger på, mens de andre pakker op. Bliver der ikke brug for pakkerne - og det håber jeg sgu ikke! - så har vi bedt om, at mødrene kan tage et kig i kassen, hvis de ikke lige har de store penge til julegaver. Der var lækre natsæt, strømpebukser og andet fra Katvig, spil og en masse andre ting.

Jeg må sige, at turen idag var ALT arbejdet værd! Og mere til!

Hvor var det stort at se ungernes forventningsfulde og spændte ansigter. At svare på ting som: "Årh ja! Hvem er alle de gaver til???"...Og da vi fortalte, at det var til de børn der boede der: "Er de fra hende der Mary?" Her måtte vi slå en hjertelig latter op ;-)

Gid jeg kunne være en flue på væggen imorgen! Hvor ville jeg gerne se, om gaverne bringer glæde.

Men jeg skammede mig nu også lidt....fordi jeg lige inden, havde købt adventsgave til min egen knægt. Et wii spil til 500 bobs. I adventsgave!

Men jeg besluttede også, at dét bør jeg ikke have. Engang var det os, der ingenting havde. Hvor vi måtte låne penge af familie og venner, for at kunne betale el-regningen eller bare købe bleer sidst på måneden. Og nu hvor vi faktisk har råd til at frådse, jamen så gør vi det også. Til gengæld er det jo netop de erfaringer vi selv har, fra et liv uden råd til noget som helst, der gør at vi idag gerne vil yde lidt ekstra hvor vi kan.

Og det har vi gjort. Både i form af arbejdet med indsamlingen, og al logistikken for at få det til at gå op i en højere enhed, men også i form af kontante tilskud. Jeg havde bare aldrig forestillet mig, at det kunne være SÅ fedt, at hive penge op af pungen.

Eller altså jo....Jo jo....når det er til at par Lola Ramona eller sårn, men ellers ;-)

Og jeg har ellers fortrudt nogle gange undervejs - det indrømmer jeg blankt! Men idag gjorde det hele værd!

Så til alle jer skønne bloggere og butikker derude, som har sponseret tingene: Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne give børnenes forventningsfulde smil videre til jer!

Tusind tak for jeres bidrag!"Faste læsere" på plads.....

Så er funktionen "Faste læsere" endelig i spil på min nye blog "VanFlittig".

Jeg håber du vil kigge ind og tilmelde dig både bloggen og min Give away :-)
fredag den 26. november 2010

Hjælp! Problemer med gadgetten "Faste læsere"

På min nye blog VanFlittig, kan jeg simpelthen ikke få "Faste læsere" gadgetten frem.

Den tilføjer funktionen, men kan ikke ses....ligesom jeg ikke kan se, at der skulle være nogen faste læsere. Og eftersom der er tilmeldinger til min Give away, hvor der også skulle være tilmeldte læsere, så fatter jeg nada.

Nogen der kan hjælpe?

torsdag den 25. november 2010

Give Away


Jeg har valgt at starte en ny blog op, og det skal fejres! :-)

Så kig ind hos "VanFlittig" og se mere.Nyt navn og design - fejres med en Give Away af de lækre!

Velkommen her på min - til dels - nye blog :-)

Navnet og looket er nyt, men jeg har taget nogen af mine gamle indlæg med fra Mrs. Fittipaldi. Det er alle dem der handler om noget kreativt.

Jeg har nemlig valgt at dele tingene lidt op, så det ikke er ét stort sammensurium af kjoler, ADHD, Mødrehjælpen og hvad jeg ellers har fablet om ;-)

Derfor bliver "VanFlittig" til min kreative legestue, mens jeg bibeholder den anden til de mere personlige ting.

Som det ses på mit vanvittig lækre blogdesign, så har jeg fået hjælp. Og jeg er ikke mindre end blæst bagover! Mette kom frem til præcis hvad jeg ville have....og dét er alktså noget af en bedrift, da hendes udgangspunkt fra mig bestod i "Øhm....jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil have" ;-)

Så hun er sørme hver en øre værd!

Nå, men "VanFlittig" skal da fejres med manér, og jeg har derfor fundet lidt forskellige gode sager frem til en Give Away.

Der er 4 præmier bestående af:

- 5 små bøtter Kusmi Tea.
- Stofpakke med 5 fat quarters fra Michael Miller´s Hegdehog Collection.
- Frit valg imellem bøgerne "Suveræne succeser" & "Køkkenfryd".
- 2 sko-poser fra VanFlittig. Den ene er allerede syet, og kan ses på billedet herunder. Den anden laves i det stof du vælger. (Se det sidste billede i collagen)

Jeg har puttet mine højeste sko i posen, så du kan se, at den er ret rummelig :-)

Reglerne er som de plejer:

- Du får 1 lod for at skrive en kommentar.
- Melder du dig også som fast læser, får du ialt 2 lodder.
- Og linker du til det her indlæg, får du ialt 3 lodder.

Jeg trækker de 4 vindere lille juleaften.tirsdag den 23. november 2010

Store pakkedag....


Det blev jo til 61 adventskalendere til Mødrehjælpen og et krisecenter.....noget jeg har fortalt kækt om vidt og bredt ;-)

Knap så kæk var jeg dog, da de alle skulle pakkes ind! Så Drengerøven blev sat til at samle æsker, mens jeg prøvede at bevare overblikket over hvad der skulle i hvilke pakker, alt imens jeg sad på gulvet og pakkede. Et vennepar - eller nærmere den kvindelige halvdel af det - havde tilbudt at hjælpe til, og dét var jeg ikke sen til at tage imod.Imens lavede vores værre halvdele...tjae ingenting. Og dét tilsluttede husets kat sig, der hyggede sig i en tom papkasse.Og sådan her så stuen ud, da pakkerne til Mødrehjælpen var ved at være færdige - ialt 46. Lillemanden mente, at jeg var et værre rodehoved, og hellere måtte se at få ryddet op ;-)Jeg kunne ikke have alle pakkerne i vores egen stationcar, så jeg måtte låne naboens der er mere plads i....Og her er også kun pakkerne til Mødrehjælpen ;-)
Nu mangler jeg så bare adventsgaverne til min egen knægt ;-)

mandag den 22. november 2010

Stofposer t. adventsgaver.


Jeg har kreeret 4 forskellige poser, tænkt som en adventskalender.

Med juletræ i knapper....pose med små stjerner og en perleblomst....Vist tidligere....Rudolf.Og så skulle jeg altså prøve noget andet. Den her pose har en stor lomme foran, der syet ud af en (ny) knallertslange ;-)


Og samlet.....


Vil du købe dem? Sælger jeg dem her på falderebet til 1. advent for 200,-

torsdag den 18. november 2010

Naturebaby - lækre plejeprodukter til Mødrehjælpen.


For nogle dage siden modtog jeg en stor kasse fra Naturebaby, der har sponseret en masse lækre plejeprodukter fra "Earth Friendly Baby" til Mødrehjælpens Adventskalendere.

Her et lille udpluk....

Der er Shampoo og bodywash, Body Lotion & Bubblebath med de skønneste dufte af "Minty Lavender" og "Zingy Citrus". Det fede ved de her produkter, er at de hverken indeholder kunstige farvestoffer, syntetiske dufte, parabener eller andre hormonforstyrrende stoffer. De er lavet på plantebasis og er bionedbrydelige.

Tandbørsterne som der også kom en ordentlig stak af, er lavet genbrugte yougurtbægre! De er fuldstændig fri for skadelig kemi, så ingen bisphenol A, PVC og phtalater.
I Like!

En stor til Mie fra Naturebaby :-)

tirsdag den 16. november 2010

Få en GRATIS stand på julemarkedet i Odense!


Jeg bortgiver min plads på årets fedeste julemarked, da jeg er blevet forhindret.

No strings attached ;-)

Standen er til på lørdag d. 21/11.

Kan du ikke selv bruge standen, så må du meget gerne linke.
Det vil da være synd og skam, hvis ingen får glæde af standen.


lørdag den 13. november 2010

VanFlittig.....


Jep, det er netop hvad jeg har været...VanFlittig.

Kender I ikke det, hvor man bliver nød til, at have hænder og hjerne beskæftiget, for ikke at blive helt..jae, vanvittig?


Samtidig er "VanFlittig" starten på noget nyt. Og for mig ganske spændende. Desværre kan jeg ikke prale af, selv at have fundet på det geniale navn. Ja, for det syntes jeg sgu det er! Især når man mig tager mig i betragtning ;-)


Navnet "kom til mig" fra en skøn, inspirerende og dygtig quinde.
Øhhh....må vel hellere tilføje dame & pige for at være dækket ind...men bestemt ikke kone ;-)


Jeg har længe haft ønsket om forandring - men uden at kunne komme på en "overskrift".


Men mere om det senere - hvor jeg også vil præsentere jer for min guru, når det kommer til kommunikation ;-)


 

torsdag den 11. november 2010

Men det er jo hele 3 ting på én gang!


Og ikke af de gode! Så hvis du ikke gider læse pive-indlæg, kan du trygt stoppe her...

Imorges kunne vi konstantere, at vi havde haft indbrud om natten. Mens vi lå ovenpå og sov, havde "Lille Lasse let på tå" taget en rude ud af et vindue, åbnet det og kravlet ind.Først var vi super lettede over - ja, og er det stadig! - at ingen var vågnet. Især at Lillemanden ikke var vågnet og gået ned. Han ville jo være blevet skræmt fra vid og sans. Og hvem ved, hvad der så kunne være sket?

Så kom vreden. Væk var Drengerøvens pc, Lillemandens Nintendo + spil, knap 3000 kr. i kontanter og et nøglebundt - så bilen var selvfølgelig også væk. Heldigvis er bilen så en firmabil, men det er godt nok ærgeligt alligevel. En masse af Drengerøvens private (dyre) værktøj og måleudstyr lå i den.

Videre til næste punkt: Jeg fik i sidste uge lavet en undersøgelse af min lungefunktion, da jeg længe har hostet og hostet, tabt mig og været usandsynlig træt. Den skulle jeg så have svar på idag. Og min lungefunktion er nedsat MED 70%....ikke TIL, som jeg selv først troede.

En nedsættelse på 70% er dælen dulme meget! Og selvom jeg ryger (Ja ja, jeg ved det....så har man jo selv bedt om det) så er det et SÅ dårligt resultat for en på min alder - også min rygning taget i betragtning - at lægen mistænker mig for, at have noget der hedder Alfa1-antitrypsinmangel.

"Proteinet Alfa-1-antitrypsin, forekommer normalt i blodet. Det dannes især i leveren. Det beskytter lungernes struktur, og ved udtalt mangel kan der ske ødelæggelse af lungevævet, så man får en bronchitislignende sygdom - emfysem (for store lunger) med gradvist tiltagende kortåndethed, og forkortet levetid.
 
Risiko for at få emfysem øges, hvis lungerne desuden belastes på anden måde, især ved rygning. Indåndning af kraftigt irriterende luftarter eller stærkt støvholdig luft samt hyppige luftvejsinfektioner kan måske have betydning, men rygning er langt den vigtigste risikofakter ved alfa-1-antitrypsin mangel."

Jeg skal have taget en blodprøve, for at få det be/afkræftet. Men uanset, så er min lungefunktion jo særdeles dårlig. "Langsomt selvmord" dækker det vist meget godt.

I forvejen havde jeg besluttet mig til at stoppe med at ryge, og det er min sidste dag som ryger imorgen. Så når jeg imorgen aften går i seng, har jeg røget min sidste smøg! Manglede jeg motivation før, så gør jeg det da i hvert fald ikke efter, at jeg idag fik svaret.

Nå, men....hovedet på sømmet kom så her til aften, hvor vi fik at vide at et elsket familiemedlem på Drengerøvens side, er indlagt på Riget med udposninger på aorta, og skal igennem samme - omend mere omfattende - operation som Drengerøven var igennem forrige sommer.

Problemerne kommer af Marfan Syndrom, som de begge har - og som Lillemanden også har.

Til forskel fra Drengerøven, der "kun" havde problemer lige over hjertet, er udposningerne her på et langt stykke af hovedpulsåren fra hjertet og ned i maven.

Heldigvis er åren ikke sprunget, og for at det ikke skal ske, skal hun være i absolut ro. Hun må ikke få besøg, da det kan øge blodtrykket - for så KAN åren briste.

Da størstedelen af operation foregår i maveregionen, er det Skejby sygehus der skal udføre den. Her har de ekspertisen, hvor Riget har hjertet. Derfor skal hun overflyttes hurtigst muligt.

Og vi er selvfølgelig bekymrede og bange. Det er sgu alvorligt!

Det sætter også tanker igang omkring Lillemanden og hans aorta og hjerte. Jeg er så sindsyg bange for, at han en dag skal igennem det samme!

Jeg syntes sgu jeg (vi) har god grund til at pive idag!
mandag den 8. november 2010

Lillemandens udredning - og en anderledes Give away.


Ja, en noget pudsig sammenblanding. Forklaring følger....

Jeg havde sådan set frem til, at skulle med på Julemarkedet i Odense, men har måtte erkende, at jeg bare ikke har overskuddet.

Med en dreng der netop har afsluttet udredning på Børnepsykiatrisk, og kommet derfra med en diagnose der lyder på ADHD i svær grad, er overskuddet bare ikke rigtig til det.


Selvom man er en stor dreng - eller kat - kan man stadig få meget glæde ud af pakkedimser.
Èn ting er diagnosen, - som vi var helt forberedte på, omend ikke i sådan en grad - en anden er alle de ting der nu kommer i kølvandet. Han skal starte op med medicinering, men vi ved endnu ikke, om han må få det de helst vil bruge. Det skal børne-hjertelægen på Riget først vurderer.

Det kan nemlig øge blodtryk og puls, og da Lillemanden også er "velsignet" med Marfan Syndrom, der kan give en "skør"  Aorta (Hovedpulsåre). Set sammen med, at hans aorta er forstørret og han har en hjerteklapfejl, ja, så er det ikke lige her man tager nogen chancer ;-)

Slet ikke efter den tur som Lillemandens Far - der også har Marfan - var igennem forrige sommer. (Og han skal iøvrigt CT-scannes imorgen, for at tjekke om alt er vel - er vi bare gode til at gøre hverdagen spændende, eller hvad?!)

Vi har også takket ja til noget pædagogisk rådgivning, for at lære noget mere om, hvordan vi giver både Lillemanden og os den bedst mulige hverdag. Vi er blevet forberedt på, at der ligger hårdt arbejde forude.

Og det er så derfor, at jeg ikke tager på julemarked alligevel. Og det er også her, at min "Give Away" kommer ind i billedet.

For standen - der er til lørdag d. 20/11 - er både bestilt og betalt. Så jeg synes en anden skal have glæde af den.

Så kunne du tænke dig standen kvit og frit, så send en mail til J_Rothmann@hotmail.com.

Skriv gerne lidt om hvad du vil sælge, og om du har en stand i forvejen, men godt kan bruge mere plads ;-)

Du kan iøvrigt læse meget mere om markedet HER.

fredag den 5. november 2010

"Giv & Vind" - Vinderen udtrukket!

Så fik jeg endelig fundet en vinder af min "Giv & Vind" til fordel for Mødrehjælpen.

Og lad mig med det samme sige, at jeg ikke har snølet med vilje!

Vi har bare haft en del at se til, i min lille familie - og derfor har der også været pinlig tavshed på bloggen ;-)

Jeg har udtrukket vinderen ved hjælp af  http://www.random.org/.

Og det blev Malene - ikke helt overraskende, da hun bidrog med over 15 ting!

Så Malene...TILLYKKE! Og MANGE TAK!

Skriv til mig og lad mig vide om du skal gavekort til Stof & Stil eller Gavekortet.dk

Mødrehjælpen - Tjek!

I hvert fald så godt som ;-)

Målet var jo, at kunne give til 30 børn. Men det er lykkedes Rikke og jeg, at samle ind til i hvert fald 60 adventskalendere! Nok et par stykker mere, da jeg faktisk har lidt ekstra at rutte med.

Mødrehjælpen arbejder sammen med et Krisecenter her i storkøbenhavn, og jeg har sagt god for, at de må få nogle af kalenderne. Faktisk er jeg rigtig glad for, at kunne give til et krisecenter også!

I den forbindelse vil jeg gerne spørge jer lidt til råds. For på det her center befinder sig også to piger på henholdsvis 12 og 16 år. De ryger udenfor den aldersgruppe, som gaverne er indsamlet til.

Men jeg vil under ingen omstændigheder have, at de to bare skal se på, at alle de andre børn får adventsgaver, uden de også får noget. Og da jeg som sagt stadig har lidt penge at gøre godt med - og selv smider resten i puljen - så kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad der hitter når man er henholdsvis 12 og 16 år? Jeg tænker at et gavekort til Hø & Møg sikkert kunne være et hit til den 16 årige - og måske også den 12 årige?

Men hvad hitter ellers? Håber I kan hjælpe!
Og ellers har det været noget af et arbejde, at få det hele til at gå op! I weekenden talte og sorterede jeg til den helt store guldmedalje. Det der skulle have været lavet om til mit syrum for nogle måneder siden, er istedet fuld af tøj, legetøj, og andre gode ting og sager. Skønt!