onsdag den 29. december 2010

(For) Store lunger....

Og her taler jeg så om de indvendige. For de udvendige lungers størrelse er sådan...average. Ikke noget at skrive hjem om, som en vis anden dames.


Nej, de indvendige lunger, er det man i gamle dage kaldte "For store Lunger". De fylder mere end de skal, fordi noget af vævet er ødelagt - og derfor arbejder de ikke optimalt.Imorgen skal jeg så til forundersøgelse og samtale på Roskildes lungeambulatorie. Dét bliver da spændende! Mmmm. Det er nu rart med sådan et lille afbræk i de daglige rutiner. Og så lige dagen før nytårsaften! Det er da alligevel heldigt, hva? Med SÅ megen festivitas, på så kort tid.

Så det ser jeg frem til med stor spænding og iver. Nemlig.


tirsdag den 28. december 2010

Nytårets outfit...

Nytårsaften skal fejres i jomfrueligt tøj - ellers vil ens garderobe jo være gabende tom i det nye år......eller nowet. Altså, ligesom at man jo skal have i hvert fald en krone på lommen, når man hopper ind i det nye år, for ikke at få økonomiske problemer ;-)

Jeg kan godt lide stilen fra dengang, hvor man fremhævede de kvindelige kurver - uden at afdække dem. Så jeg har bestilt den her 50´er inspirerede sag, der på trods af det lidt konservative snit (Der får mig til at tænke "sekretær"), må siges at fremhæve netop kurverne.
For det ikke bliver alt for kedeligt, har jeg kig på de her sko....især nr. 1 & 3, for det må jo gerne glimte lidt. Nr. 4 er min plan B, hvis jeg ikke kan få et af de 3 andre par - og så må jeg jo selv pimpe dem lidt ;-)

Håret skal være lidt Rockabilly-agtigt, ligesom makeuppen selvfølgelig skal være med den tids markante bryn og eyeliner, samt knaldrøde læber.
Kan godt være, at jeg bliver nød til, at holde generalprøve på det med hår & Makeup ;-)
Hvad med dig.......hvad skal du have på?mandag den 27. december 2010

Long Johns til nevøen...

Jeg kan simpelthen ikke stå for Long Johns til drenge.... de er sgu for cool! ;-)

Og derfor måtte jeg bare give min 4-årige nevø et par i julegave.
Jeg sørgede nu også for en hård pakke i form af legetøj, for i den alder går de ikke selv så meget op i påklædningen ;-)
torsdag den 23. december 2010

Hvem har vundet?

261 lodder blev lagt i puljen til min Jule Give away.
Tusind tak, fordi I ville være med :-)

De 4 vindere er fundet ved, at jeg har nummeret lodderne i den rækkefølge, som de er kommet ind. Herefter bad jeg Drengerøven nævne to tal, og han valgte nr. 145 og 199.

Lillemanden tog nr. 3.

Min far, der er her for at fejre julen hos os, nappede så nr. 230.

Bag lod nr. 145 gemmer "Mutter" sig. Tillykke! Du har lige vundet retten til at vælge først :-)

Lod nr. 199 er Bendes, der er 2. vælger. Man bliver da helt sat tilbage, til når der skulle vælges rundboldhold i skolen ;-)

Det tredie lod havde nr. 3 og tilhører Karina.

Og det sidste lod med nr. 230 er "Fru Olsens". Du må nøjes med de sørgelige rester ;-)

Tillykke til jer alle 4!

Smid mig en mail med jeres adresse, så sender jeg hurtigst muligt.

Rigtig god jul til jer alle.
tirsdag den 21. december 2010

DIY - "Vindue" i en stofpose

Som truet med, er der her en DIY på, hvordan jeg laver vinduet i mine skoposer. Den er altså ikke på posen også ;-)Du skal bruge:

- Stof til posen selvfølgelig.
- Malertape,
- Klar voksdug - kan for eks. købes HER.
- Vlieseline.

1: Start med at finde ud hvor stort vinduet skal være, og tegn det ind på stoffet. Stryg så et lille stykke vlieseline på i alle 4 hjørner, så du får lidt forstærkning og stoffet ikke trevler.

2: Klip ud så du har 1-2 cm sømrum, og klip et snit på skrå helt ud til hjørnerne.

3: Nu skal sømrummet bukkes om og presses. For at ramme stregerne præcist, gør jeg selv det, at jeg stikker knappenåle ind langs stregen, så hovedet ligger helt ind til stoffet.

4: Nu kan man bukke stoffet omkring nålene, og lige køre på ombukket med en negl, så der kommer en let pressefold. Fjerne nålene og stryg.

5: zigzag eller overlock kanterne, og forstærk yderligere hjørnerne med et ekstra stykke vlieseline

6: Nu skulle det se sådan ud fra retten.
 7: Klip "ruden" ud, så der er rigeligt med sømrum, og sæt malertape på kanterne. Plasticen er så glat mod stoffet, at malertape er det der fungerer bedst - i hvert fald for mig ;-)

8: Placér ruden, og tape den fast. Lige så levende som plasticen er mod stoffet, lige så genstridig er den mod maskinen. Men med tapen glider det let.

9: Fra retsiden...
10: Sy en stikning tæt på kanten.

11: Malertapen skal fjernes forsigtigt, for ikke at rive tråden over. Træk modsat, sådan at tapen på oversiden af tråden, trækkes nedad - og omvendt. Klip overskydende plastic væk.

12: Finito ;-)


Hvis du bruger min DIY, så smid et endelig et link her.

Du kan selvfølgelig også købe poserne af mig. 1 stk. koster 110,- og du får 2 for 190,-
Kontakt mig her: J_Rothmann@hotmail.com.

mandag den 20. december 2010

Posedamen og hendes blog....

Julie vandt Guldbunken hos Hjerternes fest, og dermed også 2 skoposer ala VanFlittig.

Og jeg var godt nok lettet, da de blev godkendt! For jeg skal edderbrodérme ikke på kant med hendes skarpe tunge eller pen. Øhm....eller måske nærmere tastatur?

Og Julie, det er IKKE mig der kalder dig for posedamen! Det var Drengerøven - aka min mand - der så de færdige poser, og spurgte om det var dem til Posedamen....jeg siger det bare, ing ;-)

Men for hulen da! Hun kan altså noget med ord, den dame.....og hun er temmelig bramfri. Og rap i replikken, med en hylende morsom tilgang til tingene. Vi taler klappe-sig-på-lårene-af-grin morsom.

Lad mig lige give dig en forsmag....her i form af en kommentar til en af hendes læsere:


Julie siger:
Jeg vil ikke have en dims.
Jeg vil lave et korsstingsbroderi af Carl Mar Møller der onanerer på en ugle af retrostof, mens han råber "vi kører den ind med penis!" - så ved jeg da, hvad jeg skal lave i weekenden, hva?(Nysgerrig? Det tror jeg vist nok du blev! Du kan læse indlægget HER)

Men pas på. Det er sådan en blog, hvor man stadig sidder der kl. kvart i kvalme om natten, fordi man liiiige skal have det næste indlæg med.....og det næste ;-)

Nå, men det var de der poser.....


Jeg er igang med at lave en DIY, hvis nogen havde lyst til at prøve selv :-)fredag den 17. december 2010

"Festkjole"....

Her er så mit bud på, hvordan kjolen til "Hjerternes Fest" kan se ud.
Men det er helt op til vinderen Luna....Tillykke!
Jeg er nemlig ret sikker på, at hendes datter ikke skal have Long Johns ;-)

Edit: Ups! Luna har da en søn. *Ruller med øjnene af mig selv, og forstår ikke helt hvordan jeg fik "Troldeunge" til at være en datter* ;-)
Jeg glæder mig til at vi skal finde ud af, hvilke farver, mønstre og stoffer der skal bruges :-)
Drille-nissens madpakke....

Idag har Lillemanden sidste skoledag før juleferien, og vores Drille-nisse ville da ikke lade det gå ubemærket hen ;-)

Så han havde pimpet madkassen...........Og smurt meget mærkelige madder!
(Ja, sjovt nok nåede jeg både at se og fotograferer dem, mens Lillemanden måtte vente med at åbne madkassen)


 
Og sørme om han ikke også havde sørget for lidt godter til resten af klassen. Det er en specialklasse med kun 3 elever, så derfor behøvede posen jo ikke være så stor ;-)onsdag den 15. december 2010

Lidt mere fra hjertet....

Jeg må indrømme, at jeg har været/er mere vanvittig end flittig ;-)

Ikke lige den debut jeg havde håbet på, for min nye blog her. Men altså.....C´est la vie.

Nå, men i forbindelse med Hjerternes Fest, har jeg doneret en gave mere i form af frit valg mellem et par Long Johns eller en kjole. Begge dele i ønsket størrelse/stof/farver.

Idag bliver det kun til et "sneak peak" på en prøve-udgav af kjolen, for jeg har ikke nået at få den færdig. Så det endelig resultat kan jeg først flashe imorgen ;-)

Men først en tegning af modellen....


"Sneak peak".....
Og Long Johns.....
Jeg glæder mig til at se, hvem jeg skal sy hvad til :-)

Så skynd dig nu ind og køb lodder.............Hvis jeg ikke allerede var vanvittig..............så ville jeg sikkert være blevet det nu!

Jeg synes der er ufattelig meget, der tager pippet fra mig. 

Den sidste scanning af Lillemandens aorta, afslørede at den nu er udvidet med yderligere 2 mm. lige oppe over hjertet. Og de to bittesmå forbandede millimeter, sætter gang i store følelser og tanker.

Lillemanden plejer at blive scannet en gang årligt, men i forbindelse med hans opstart af ADHD medicin, blev han kaldt ind før tid til et ekstra tjek. Medicinen kan nemlig give forhøjet blodtryk, og det skal undgåes pga. hans Marfan syndrom, der er skyld i den udvidede pulsåre. Et øget blodtryk gør nemlig ikke noget godt for porøse årer.

Hans blodtryk er rigtig fint, men åren er som sagt yderligere forstørret. Og derfor skal han nu scannes igen om 6 mdr. istedet for først om et år. Det er ikke akut overhovedet - men der skal holdes øje med det. Hvis åren bliver alt for stor, er man nemlig nød til at operere, så man ikke risikerer at den sprænger. Gør den det, er man i livsfare.

Og jeg er jo skide bange for, at min knægt skal have brystkassen savet op, og lagt et stykke rør ind som protese for åren.

Voldsomme følelser hober sig op i mig, og jeg kan ikke finde ud af, at forholde mig til dem. De river i mig, slifder i mig. Jeg mærker virkelig det følelsesmæssige filter jeg mangler pga. min Borderline. At alting går så voldsomt ind.

Engang læste jeg en rigtig god beskrivelse af Borderline:

"People with BPD are like people with third degree burns over 90% of their bodies. Lacking emotional skin, they feel agony at the slightest touch or movement."

Det beskriver rigtig godt, det følelsesmæssige uvejr jeg ofte befinder mig i - og hvor lidt der skal til, for at noget gør ondt.

Så det her føles bare....ubeskriveligt skræmmende!

Og nu hvor jeg er igang med, at kaste om mig med diagnoser, så smider jeg lige en mere oveni: Lunge-emfysem.

Jep....den har jeg lige fået. Dele af mit lungevæv er ødelagt - for good. Hvorfor vides ikke helt, så nu er jeg henvist til en ventetid på flere måneder, inden jeg kan blive nærmere undersøgt på en lungeafd.

Det er ellers kun en sygdom, som man ser hos folk over 60 år, så min læge synes ikke det er så godt. Næ, det gør jeg heller ikke.

Som sagt: Det er da lige til, at blive vanvittig af!

tirsdag den 7. december 2010

Julen varer læææænge, koster mange peeeenge .....

For de af jer, der også læser med på min anden blog "Mrs. Fittipaldi", er det jo ikke nogen nyhed, at jeg hellere end gerne støtter op om Mødrehjælpens fantastiske arbejde. Er du ny her, kan du læse mere om det HER.

Trine og Marina har startet et andet - og temmelig storslået - projekt op.......Hjerternes Fest.

Og her kan DU også støtte. Du kan købe lodder, og vinde de mest fantastiske gaver, eller du kan donere noget til indsamlingen.

Jeg har doneret to skoposer, hvor vinderen selv vælger designet og hvilken stofpakke de skal laves af - de er alle fra kendte tekstildesignere, og super bløde og lækre.

Jeg håber at I også vil være med til at støtte de to gæve piger, og ikke mindst Mødrehjælpen.søndag den 5. december 2010

Så skal der flages :-)

Helt bogstaveligt. Jeg har nemlig vundet den her flagranke hos Frk. Høiriis.


Den skal nu ikke bo hos mig, men hos den kæreste lille dame jeg kender.

Er hun ikke bare en smuksak?Hvor lagde jeg kroppen?

Jeg ligger mig i min seng, og trækker mine 3 dyner over mig, mens jeg bakser mig om på siden. Hovedpuden trækkes godt ind under hovedet, så den hviler mod hals og skulder.


Billedet fundet HER.

Så pakker jeg dynerne på den helt rigtige måde....den inderste ligger jeg stramt omkring ryggen ind over siden og under den fri arm, så jeg kan mærke den på bryst, mave og indersiden af armen. Jeg lægger den ind imellem benene, og klapper den tæt ind til bagsiden af lårene....

Den næste dyne trækker jeg helt op til hårgrænsen i nakken, og lader den smyge sig videre omkring kæbeben og hage, mens jeg holder fast i hjørnet, så den kommer til at ligge tæt til, på oversiden af armen.

Den 3. dyne er til at give det hele ekstra tyngde.

Tyngde til at presse mig mod madrassen, og til presse dynerne mod kroppen....for ellers kan jeg ikke mærke den - kroppen altså. Hvor er bagsiden af låret? Skulderen? Mon jeg fik begge dele med op?

Eller svæver jeg mon i virkeligheden lidt rundt?lørdag den 4. december 2010

Gaveregn hos Anette...

Jeg elsker Anettes blog "Beauty Space".

Hun kan godt nok blive et dyrt bekendtskab, for det dælme svært ikke at fare ud, og købe nogle af alle de lækkerier hun skriver om!

MEN....i disse dage har hun jo en sand gaveregn kørende. Hele december måned er der Beauty Stuff at vinde. Så læg vejen forbi hende.

torsdag den 2. december 2010

Èn til om Søster....og Mødrehjælpen.


Ja ja....Nok mobber jeg min søster, men den man elsker tugter man, ikk? ;-)

Måske er hun lidt uheldig bag et rat, men bag en symaskine er hun ret ferm. Hun har bla. syet det her dukketøj til Babyborn, som hun gav mig til indsamlingen til Mødrehjælpen.Tak Søs :-)

Søster på afveje?

Mon det er min søster der IGEN har lavet ulykker?

Billedet er lånt fra Ekstra Bladet.

Jeg skriver "igen" fordi min kære søster - der er postbud - efterhånden har en del trafikuheld med i rygsækken - ikke nogen alvorlige, og derfor er det tilladt at mobbe hendes køre-egenskaber - eller manglen derpå... ;-)

Og det har vi gjort - i nogle år efterhånden.
Og Lillemanden fangede det fluks i tidernes morgen. Så en dag da han og Drengerøven legede med elektrisk racerbane, og Drengerøvens bil havde så meget fart på, at den røg af skinnerne kom det prompte:
"Du kører som Moster Lillian!"

Efter dén dag har alle fartbøller, trafiksyndere og lign. kørt som Moster Lillian.

Se, sådan kan en stående joke hurtigt fødes ;-)

Kalenderlys i læderjakke.....

Nogen med en tidsmaskine til udlån, så vi kan komme up-to-date? ;-)Jeg er....

....overvældet og oversvømmet af alle de episoder og følelser, der fylder i mit liv. Faktisk ved jeg slet ikke hvor skal jeg starte og slutte. Tankerne er svære at få hold på.

Så jeg vil starte med at følge op på indlægget "Men det er jo hele 3 ting på én gang".

Min Svigerinde blev opereret forrige tirsdag - og det gik godt!. Hun har fået udskiftet en ordentlig bid af sin pulsåre med en goretex-slange. Det er stykket der går fra hjertet og ned gennem maven, indtil den deler sig ud til benene. Det er også det stykke, der forsyner organerne med blod, og derfor er det en stor og noget risikofyldt operation.
Så det var virkelig med stor lettelse, at vi modtog beskeden om, at det var gået godt.

Og så var der jo Lille Lasse Let På Tå, der besøgte os en mørk nat. Dét efterlod mig virkelig noget utryg, og jeg havde mange nætter, hvor jeg vågnede og synes jeg hørte lyde. Så stod jeg der i den mørke stue, og spejdede ud på bedste detektiv vis.

En uge efter dukkede vores bil op. Den var blevet fundet i Kbh. Ud over en lille bule bagi, var den hel og pæn. Da den blev stjålet, var der for mange penge måleudstyr og værktøj i bagagerummet, som Drengerøven selv ligger til på hans job. Det alm. værktøj og den billigste af målerne var væk, men den dyre måler var der stadig. Det var GPS´en iøvrigt også. Mærkelig tyveknægt!

Moving on.....jeg fik jo taget en blodprøve for en ret alvorlig sygdom. Heldigvis var den negativ! Men lettelsen lagde sig hurtigt, for hvad er der SÅ galt? Ord som Cancer og KOL popper op i mit hoved - og især det første skræmmer mig fra vid og sans. Det skorter ikke på katastrofe-tanker.

Men jeg har da en god ting mere, at fortælle om.

Lillemanden er startet i medicinsk behandling for hans ADHD. Og sikke en forandring! Vi har fået en langt mere velafbalanceret dreng, med ro i hans spinkle krop. Han har meget styr på sine tanker, og kan lettere koncentrere sig.

Igår da han skulle sove - og hvor medicinen var ude af hans krop - sagde han selv til mig: "Mor, nu er mine tanker altså helt voldsomme igen...jeg kan ikke sove. Medicinen virker ikke mere nu".

Ret bemærkelsesværdigt. For vi har ikke nævnt sætninger som "voldsomme tanker" for ham. Det er hans egne ord. Og hans udmelding viser jo tydeligt, at han selv kan mærke forskellen. Skønt!

Og vi mærker den også rigtig meget. Der er slet ikke så mange konfrontationer og følelsesudbrud. Vores hverdag glider lettere.

Og så taler han ikke HELE tiden. Dét er virkelig en lettelse for mig. Forestil dig en unge der konstant taler til dig....ikke kan vente på svar, men bliver gal hvis du ikke gør det.....og at han fortsætter med den næste ting, så snart han har fået vejret. Hende her? Go home! ;-)Det er ret opslidende i længden. Og jeg har tit haft lyst til, at tage fat i ham og råbe "HOLD NU KÆFT" af mine lungers fulde kraft, lige ind i hovedet på ham. Eller ønsket mig en "mute" knap i nakken af ham ;-)

onsdag den 1. december 2010

En dørkrans....

.........kom der op. Kig ind på VanFlittig ;-)

Dørpynt...

D. 1 december plejer huset at være pyntet op til jul. Men ikke i år. Faktisk har jeg ikke engang fået en julestjerne ind af døren endnu, og dét er da fuldstændig uhørt, for jeg elsker de blomster.
Men idag fik jeg da lavet en hurtig dørkrans af æbler, bånd, lidt stjerner på nåle og et rensdyr. Og så kostede den ikke andet end de 20 kr jeg gav for rensdyret, for resten havde jeg liggende i forvejen. Dét kan jeg lide ;-)