tirsdag den 26. april 2011

Award....


Luna har givet mig en award, samt et par spørgsmål.....Tak skal du have :-)
Hvorfor startede du med at blogge?

Det gjorde jeg for at have et sted, hvor jeg kunne dele tanker om stort og småt, vise mine kreative sysler frem, samt for at fortælle om livet med en psykisk lidelse.


Hvilke blogs følger du?

Helt vildt mange! Skal jeg fremhæve et par stykker, må det blive "Pust til Mælkebøtten" for de ualmindeligt velskrevne tanker om Livet, "Ikea Hackers" for alle de gode ideer til at lave Ikea møbler/ting anderledes, og så "Blogsbjerg - Lidt bedre end andre gode koste" for de hylende morsomme indlæg af betragntninger om livet.


Favorit make-up mærke?

Chanel og YSL.


Favorit tøj mærke?

Jeg har ikke noget, men blander på kryds og tværs. Og jeg er aboslut ikke moderigtig! Faktisk irriterer moden mig ofte, fordi det kan være svært at opdrive andet. Men jeg er nu heller ikke umoderne. Klæder mig efter, hvad jeg synes klæder mig, og er så fuldstændig ligeglad med hvad der står i nakken. Alligevel er jeg ofte sucker for dyrt tøj, fordi det altså sidder bedre, og er lige det mere lækkert ;-)


Din favoritfarve?

Rød.


Parfume?

Her er jeg vidst håbløs bagud, for jeg har en tendens til at hænge fast i gamle dufte. Jeg er glad for "Aromatics elixir" fra Clinique til aften/festbrug, og "Promesse" fra Cacharel.


Favortifilm?

Åh, den var værre, for der er SÅ mange gode film. Tror det må blive "American History X"...på trods af de mange år på bagen ;-)


Hvilket land vil du besøge og hvorfor?

USA. Fordi jeg gerne vil opleve de store forandringer i kultur og landskab. Fra "Det vilde Vesten" til New York, for bare at nævne lidt.


Hvad glæder du dig mest til i nærmeste fremtid?

 
Hvem skal Awarden videre til?

MetteB - For hendes gode initiativ "Bryd et Tabu".
AnnaBK - For hendes tankevækkende og ærlige indlæg.
Kjaer & Schmeling - For hendes vanvittig flotte tasker og smykker.


mandag den 25. april 2011

Bryd et tabu....

Rigtig mange mennesker har - eller har haft - berøring med spykiske lidelser. Alligevel eksisterer fordomme og tabuer i bedste velgående.
Jeg håber du vil følge med hos MetteB den første uge i maj.
5 gæstebloggere fortæller - jeg er en af dem ;-)tirsdag den 19. april 2011

Forårsmarked i odense - Det arbejder jeg på Vol. 5.1

Som jeg skrev om i "Vol. 5", har jeg bestilt filt og læder-remme, og har nu endelig det første pc-sleeve færdigt.

Billedet blev taget impulsivt, så jeg var stadig iført natbluse ;-)


For hold nu fast det tager lang tid, med det læder der! Sy-riller der skal skæres, sy-huller der skal slås og en masse sting, der tager noget på fingrene.
Det er første gang, at jeg laver noget i læder, og har ikke rigtig kunne finde noget på net om det. Så jeg har gættet mig lidt frem omkring hvilket værktøj jeg skulle investere i....og har lært ved "Trial & Error" ;-)

Der er da også små skønhedsfejl, men jeg er nu ret tilfreds alligevel :-)


Jeg har gang i flere, men med anderledes lukninger og i andre farver. Så ingen bliver helt ens....
søndag den 17. april 2011

Økodag - Om at se storby-folkene danse ;-)

Idag gik vi over gaden, hvor genboen havde åbent hus i forbindelse med Økodagen.

Det er dagen, hvor alle de økologiske køer kommer på græs for første gang, efter en lang vinter i stalden. Og det er dagen, hvor alle storby-folkene valfarter til vores lille by. Og det er altså et helt studie værd! ;-)

Der er mange supertjekkede familier, der er iført supertjekket tøj, og aldrig igen vil man se så mange Ilse Jacobsen gummirøjsere, samlet på ét og samme sted.

Og så er der de familier der "danser"....mest mødrene, men enkelte fædre er også med. Det er dem, der slet ikke har tænkt på, hvordan sådan et ko-hus der er indrettet. De kommer i små fine Gucci ballerinaer, og må danse sig vej ned igennem stalden, for at undgå alt det skidt der ligger i gangene. Åh, det er bare SÅ sjovt!

Mens mor så danser ned igennem gangen, må hun samtidig holde på solbrillerne, der er skudt op i håret. De falder nemlig ned, fordi hun jo går med hovedet bukket forover, så hun kan se gulvet.....alt imens designertasken holdes krampagtigt ind til kroppen med den anden hånd, så den ikke risikerer, at et af de der muh-dyr, stikker en stor undersøgende og savlende tunge ud på den...

Åh, dét er spas!
onsdag den 13. april 2011

Så skal vi til det igen....

Endeløse udsendelser om de Royale og deres barnedåb. Så langtrukne, at en snegl kan overhale....

Jeg har intet imod de Royale, og heller ikke at der vises programmer i TV, når der er store begivenheder. Men kunne speakerne ikke oppe sig lidt?

For eks. når vi partout skal se, at nu kører den kongelige kortege. I 10 stive minutter - der føles som en time - kommenterer speakerne på snart sagt alt.


Billedet er lånt her.

Det er jo lige før, at de lyder sådan her:

"...................................Her ser vi Kronsprinse-parret komme kørende.................Mon det er Goodyear dæk, de har på i år?...........Ja! Det tror jeg sørme det er.................Næ, hov, vent!.....bagdækkene er da - komplet overraskende - Firestone. Så har vi set det med............Mon det bliver Kongehusets nye foretrukne dæk?..............Hvis vi lige kan få kameramanden til at zoome ind på Goodyear dækkene......?.........Jo, der er stadig rigeligt med slidbane, ca. 3,5 mm........."

tirsdag den 12. april 2011

Gæstebloggere om Branding.....

Som lovet HER, skulle der komme nogle indlæg fra gæstebloggere, om det at brande sig.

Det er imidlertid nogle travle damer, og de har ikke haft tid til, at skrive indlæggene til den lovede tid. Men de skulle være på vej :-)

Cristine har desværre måtte melde fra i denne omgang, men jeg håber hun kommer stærkt igen senere.

fredag den 8. april 2011

7 år, Niller!

"Det lærer man altså et og andet af...."

Idag har Drengerøven og jeg 7 års bryllupsdag....men har været sammen i 12. Og ja, det lærer man også noget af....jeg har for eks. lært, at min gemal bedst kan lide baconen næsten helt sort. At han bruger ufattelige mængder lokumspapir. At han elsker ananas, men hader risengrød. At han er arbejdsom og synes en weekend er spildt, hvis han ikke får lavet noget. At han er den perfekte vaskekone og ditto Far og Mand <3. Nåe jae....nu skal det heller ikke blive alt for rosenrødt....så næsten altid ;-) For han er også skide irriterende ind imellem.

Jeg har lært at gå på kompromis, uden at føle det er et nederlag. Jeg ser, at når han sørger for de praktiske ting er iorden - som at lave bilen når den siger underlige lyde - så er det også en kærlighedserklæring. At han (også) viser i de små dagligdags ting, at han elsker mig. Og alt det elsker jeg!

Tak for den flotte buket roser, Lars :-)
torsdag den 7. april 2011

He he....Nattens sniger....


Hvad fandt jeg i min seng, da jeg skulle sove igår?

Et styks Lillemand, der havde sneget sig selv og sine tøjdyr ind i soveværelset <3


Om regnbuer, kattejammer og Catfights....

Igår fik jeg grundet klodserne til mit regnbuelampe-projekt, og idag har jeg mellemslebet dem, så de er klar til endnu en gang grunder og SÅ maling.

Malingen har jeg blandet ude i værkstedet idag, og jeg sad og følte mig som en helt lille kunstner, efterhånden som alle farverne kom frem ;-)
Det ser da helt kunstnerisk ud, ikk? (Hmmm...måske ægte kunstnere sviner knap så meget?)
Kattejammer.....ja, det er i en lidt anden betydning, end ordet ellers høres i. Det er nemlig undertegnede der jamrer sig over kattene.

Vi har - i terioen - kun en kat, nemlig Otto....Han har en eminent evne til, at ligge sig rette lige dér hvor han er allermest i vejen....ovenpå det sytøj jeg er igang med for eks.Så er der mad-orglet Mango, der - igen i teorien - tilhører naboen. Hun og Otto har dog fundet sammen, så Mango sover, spiser og jae....bor hos os ;-)
De hygger sig nu gevaldigt de to, og tager gerne en kærlig slåskamp - også helst på noget stof, eller andet jeg lige har liggende....

Det er ikke altid til at se, hvor den ene kat starter og den anden slutter.

tirsdag den 5. april 2011

Om et brandfarligt emne....

Er der et emne, der virkelig kan få sindene op i gear, er det aborter.

Også mit sind. Jeg kan blive frygtelig ked af det ind imellem. Jeg har netop læst et indlæg på bloggen "Herlige Hverdage"...en blog jeg følger fast, og ellers synes er skøn. Men jeg skal ærligt indrømme, at det er et indlæg, der bringer mit pis i kog.

Læs det HER.

Så jeg startede på et svar, men blev hurtigt klar over, at jeg ikke hverken kunne eller ville, svare kort i en kommentar. Derfor har jeg valgt, at mit svar kommer i form af et indlæg. Jeg er ikke ude på, at hænge nogen ud. For mig er det bare vigtigt, at få mit syn på sagen ud.

Kære Susanne,

Du behøver ikke være hverken rystet, eller ked af det på mine vegne. Tak, men nej tak. Jeg kan sagtens føle selv ;-)

Jeg kan ikke helt gennemskue, om dit indlæg kun drejer sig om fostre på mere end 12 uger, eller om det er en generel holdning til det at få abort?

Om et foster der vælges fra, er et lille menneske eller en abort, er et holdningsspørgsmål. Det at du mener det, gør det vel ikke til en sandhed? Jeg er enig med dig i, at det ville være blevet til et menneske, hvis graviditeten ikke var blevet afbrudt.

Når jeg nu har samme holdning som Birgit Petterson, er jeg så også uden menneskekærlige og empatiske følelser? Er jeg dum, ansvarsløs og ikke nærværende?

Jeg har fået en abort i 10. uge.

Uanset om man har fået aborten indenfor de 12 uger, eller har fået tilladelse til en efter, hvem er det så der siger, at vi blot betragter det som en hverdagsforteelse eller en lille biting? Jeg tror simpelthen ikke på, at det er sådan de fleste har det. Til gengæld tror jeg, at der findes en masse fordomme om, at abort bruges som prævention. Men det er edder dylme en prævention, der trækker tænder ud så.

Jeg havde det ikke sådan. For mig var det et frygteligt, men - i min optik - nødvendigt valg. Det er ikke noget, der bare går hen over hovedet på én, og ikke efterlader ar. Og selvom det er ens eget valg, gør det ikke mindre ondt af den grund.

Faktisk synes jeg slet ikke, at jeg havde et valg. Jo, i teorien. Men jeg synes godt, at man kan tale om, at nogen mennesker ikke "kan" få børn pga. deres psykiske helbred. Rent fysisk er jeg i stand til at få flere børn. Men jeg er ikke i stand til det psykisk. Hvis jeg selv, min mand og ikke mindst det barn vi allerede har, skal kunne fungere. Og dét synes jeg i dén grad, er at tage et ansvar. Og have respekt for de liv som er, men også de der kan komme....og hvad man byder dem.

Jeg ville rigtig gerne have haft flere børn. Men det ville have været super egoistisk. Jeg må sætte min søns tarv over alt andet. Man kan så argumentere med, at jeg så slet ikke skulle have valgt, at få bare ét barn. Og havde jeg vidst dengang, hvad jeg ved idag, så tror jeg heller ikke, at jeg ville have valgt at få børn.

Men han er her, og han var planlagt og ønsket. Jeg elsker ham, og vil ikke undvære ham for noget. Så er det vidst på det rene...nu er jeg vidst færdig med, at retfærdiggøre mine valg. For det føler jeg, at jeg er nød til. For ikke at blive stemplet.

Nu er jeg med på, at det er et tilbud, at fosteret kan blive begravet, hvis man får en abort efter 12. uge. Men jeg synes også, at det er at gøre kvindens valg til noget, som hun ikke burde vælge.

I forvejen er en abort efter 12. uge, ikke bare noget man lige får. Der skal være tungtvejende grunde til det:Tilladelse til abort gives kun, når der er særligt tungtvejende årsager hertil. Det kan f.eks. være:•Hvis kvindens helbred udsættes for fare ved graviditeten.


•Hvis graviditeten skyldes et strafbart forhold, som f. eks incest, voldtægt, tvang, udnyttelse eller hvis kvinden er under 15 år.


•Hvis der er fare for, at barnet vil få en alvorlig fysisk eller psykisk lidelse.


•Hvis kvinden pga. dårlig begavelse eller anden sjælelig eller legemlig lidelse ikke kan drage omsorg for et barn.


•Hvis kvinden pga. ung alder eller umodenhed ikke for tiden kan drage omsorg for et barn.


•Hvis graviditeten, fødslen eller omsorgen for barnet vil være så alvorlig en belastning for kvinden, at det af hensyn til hende, til opretholdelse af hjemmet eller omsorgen for andre børn i familien anses for påkrævet, at graviditeten afbrydes.

 
Så et voldtægtsoffer, kan komme til at stå i den situation - hvis det står til Lillian Bondo, der slet ikke synes nogen kvinder skal have et valg om begravelsen - at samfundet vælger at begrave det foster, der er kommet til pga. vold mod hendes krop.... et foster hun ikke ønsker? Er det dét valg hun skal tage ansvar for, og dét foster hun skal huske værdien af?
 
Hvor er empatien og det menneskekærlige i det? Det forstår jeg ganske enkelt ikke.
 
K.H June
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Og nu er det jo ikke sådan, at det kun er Susanne der må svare ;-)

mandag den 4. april 2011

Når hjertet går i stå et øjeblik.....Kender du ikke fornemmelsen af, at hjertet stopper helt med at slå....bare et kort øjeblik, for så at fortsætte med dobbelt hastighed, og slag så stærke, at du kan mærke dem i halsen og maven?
Alt sammen fordi du bliver virkelig forskrækket, og kroppen forbereder sig til enten kamp eller flugt.

Idag da jeg stod i Jem & Fix, fik jeg et opkald fra Lillemandens skoleinpektør:

"Den taxa Marc var med i hjem, har været involveret i en ulykke.......Men der er ikke sket noget med nogen af børnene"
Lige dér efter ordet "ulykke" fik jeg præcis den fornemmelse af, at hjertet gik i stå. Hold nu kæft, hvor blev jeg forskrækket.....kroppen reagerede simpelthen hurtigere, end jeg fik resten af sætningen vendt i hovedet.Lillemanden bliver hver dag hentet og bragt i taxa, da hans skole ikke ligger i nærområdet, og det er den eneste skole der kan tilbyde den rette skoleform til ham. Han har ADHD og går i en specialklasse.

Da skoleinspektøren ringede, skulle Lillemanden have været hjemme omkring en halv time tidligere, men da Drengerøven har ferie i denne uge, ville han tage imod Lillemanden, da det jo ellers altid er mig. Så jeg anede ikke, at knægten slet ikke var kommet endnu. Og da det jo før er sket, at en vogn har været forsinket, tog Drengerøven det jo heller ikke så alvorligt.

Jeg er bare så lykkelig for, at der ikke skete noget. Lillemanden er en smule øm mellem skulder og hals, hvor selen sad, men det er til at leve med. Til gengæld vil han slet ikke tale om ulykken. Kun at han blev rigtig forskrækket. Og det forstår man jo godt.

Vi blev enige om at lade Lillemanden vælge et sted, hvor vi kunne få noget at spise, for lige at få ham ud at køre igen, inden han skal tilbage i en taxa imorgen tidlig. Der var heldigvis ingen problemer. Man kunne jo ellers godt forestille sig, at han ville være lidt bange for, at skulle køre i bil igen.

Så....Happy Ending :-)

Forårsmarked i odense - Det arbejder jeg på Vol. 5

Nåe jae...arbejder og arbejder. Det er måske så meget sagt, da nogle af tingene stadig er på tanke/indkøbs/udviklingsplan ;-)

Men mon ikke jeg når det, inden markedet i maj....det satser jeg på.

Jeg har netop bestilt god tyk filt, der skal bruges til pc-sleeves. Og måske også etuier til Iphone, Ninetondo osv.

Til samme projekt er der indkøbt læderremme, der skal bruges til hanke og udsmykning. Jeg har også købt narvsværte, så jeg kan forsøge mig med at farve læderet. Jeg har altid gerne ville lære at arbejde med læder, men det er bare aldrig rigtig blevet til noget. Men Kristine med bloggen "Kjær og Schmelling" har i den grad fået drømmen vakt til live, med hendes smukke tasker. Men så komplicerede ting, tør jeg nu ikke kaste mig ud i. Så indtil videre holder jeg mig til meget enkle ting, og hvis det går godt, vil jeg kaste mig frygtløst ud i, at kreere selve pc-sleevet i læder også ;-)

Da jeg forleden surfede på Etsy, faldt jeg over en sjov ide, nemlig denne lampe....Eller altså.....det med træstykkerne der laver en spiral, synes jeg er sjovt. For selve lampen er lige kedelig nok til mig. Men nu har jeg altså sat Drengerøven til at skære træstykker til mig. Jeg tror nemlig det kunne være cool (Eller for sygt, som Lillemanden ville have sagt), at male træstykkerne i forskellige nuancer, til man har en regnbue-effekt. Lidt ala det her fortegnede eksempel....;-)


Jeg er også igang med at lave mit helt eget mønster, til en sommerkjole.....jeg er ret spændt på, at få prøvet den på, når den er syet op. Og ikke mindst på, hvordan jeg ændrer den til andre størrelser!

Og så har jeg fået købt emballage ind...hvis jeg nu skulle være så heldig at få solgt noget, så skal mine varer da pakkes med stil ;-)
Og da jeg faldt over her bøjler, måtte jeg jo bare have nogen.....de er turkise, lime og orange...
Hold nu kæft, hvor jeg glæder mig til det marked!

lørdag den 2. april 2011

Nu med svar fra Vistaprint.....

Som jeg skrev om igår, har jeg haft en lidt kedelig oplevelse med Vistaprint.

Deres kundeservice er så fikst bygget op, at man ikke kan besvare den mail man får. Nej, brugervenligheden kender ingen grænser, så man skal ind på deres hjemmeside og udfylde en kontaktformular.

Det gør jeg så - igen. Og argumenterer med, at jeg ikke er blevet bedt om at godkende et pdf-dokument, men kun et online prewiew. Jeg beder om at få nogle nye kort med hele designet, eller hvis det ikke kan lade sig gøre, at jeg får mine penge tilbage.

Her til morgen lå der så en mail, fra selveste direktøren af kundeservice......sådan da ;-)

"Kære June,
Denne besked bekræfter, at handeldskredit er blevet tilføjet din konto fra Vistaprint."


Og

"Handelskredit kan benyttes til ethvert fremtidigt køb fra Vistaprint! Denne besked blev automatisk genereret, da handelskredit blev tilføjet din konto."

Altså.....hvad skal jeg bruge en handelskredit til, når de ikke kan lave mine kort på den rigtige måde?
Så nu har jeg endnu engang besøgt deres kontaktformular. Jae, de gør noget ud af kundekontakten....

fredag den 1. april 2011

Vistaprint sucks!

Åh, jeg er SÅ ærgelig og knotten!

Det startede ellers så godt, med et design jeg var rigtig godt tilfreds med.
Men da de kom i mandags, så de sådan her ud....
Der mangler ligesom noget, ikk?

Så jeg skriver fluks til deres kundeservice, der lover svar indenfor 2 døgn. Til min overraskelse, kan man godt nok kun henvende sig på engelsk, men jeg er rimelig ferm til engelsk, så det er ok.

I dag modtager jeg så en mail, hvor de skriver at her er min korrektur til gennemsyn, som jeg har bedt om.
Øh nå...har jeg det? Korrekturen - der er et pdf-dokument - viser ganske rigtigt det samme, som jeg har modtaget.

Der er bare lige den detalje, at jeg på INTET tidspunkt er blevet bedt om at godkende et pdf dokument.

Da jeg blev bedt om at godkende, så det sådan her ud:


 Teksten jeg har understreget lyder: Jeg er indforstået med, at mit dokument vil blive printet, som det ser ud nu....


 Når jeg beder om en forhåndsvisning, får jeg det øverste billede frem. Kun hvis jeg går ind under "Bibliotek", beder om "Forhåndsvisning" og SÅ beder om "Korrektur" får jeg pdf-dokumentet.....og det er først synligt, når varen ER bestilt. Undervejs i ordre-forløbet, støder man ikke på det. Jeg har lige prøvet at lave et nyt kort, bare for at checke, og den er god nok. Ikke engang det man har liggende i indkøbskurven, kan man få en "Korrektur" på.


Screenprint fra ordrehistorikken:
Screenprint fra indkøbskurven:Jeg synes mest af alt, at det minder om bondefangeri. Men måske er det bare mig?

Nogen der kender et godt sted? ;-)