fredag den 30. september 2011

To do #2

Må, men jeg bilder mig selv ind, at jeg før eller siden vil nå min To do liste, hvis jeg bare bliver ved med at tilmelde mig Mette´s To do / Ta da..

Første omgang - hvor jeg havde sat mig for, at sy 3 pigekjoler i "Twiggy-stil" - nåede jeg jo ikke helt i mål med. Kun en enkelt blev det til. Vi flyttede jo sidste weekend, og jeg havde da glemt alt om, hvor hård sådan en flytning er! Og denne gang, har den været særlig hård. For 2 år siden var jeg tæt på, at miste min mand, fordi hans hovedpulsåre "sprang læk".

Og derfor må han idag ikke bære på noget, der vejer mere end 10 kilo. (Han må ikke belaste kredsløbet, og det gør man ved løft) Samtidig er han lige startet op som selvstændig, og arbejder en hel del. Så jeg har - ene og alene - pakket stort alt, der skulle i kasser....og derpå selv flyttet dem. Vi fik heldigvis rigtig god hjælp til møblerne, og den del af flytningen var da også overstået på nul komma fem.

Nu er vi så landet. Men på plads? Niks. Mit krearum ser sådan her ud...Så til næste torsdag, er min To do liste:

- Fjerne den gamle beboers gardiner og loftlampe, og skifte det ud til noget mere....nutidigt ;-)

- Male dørkarme, vinduesparti og skabslåger, samt sætte nye greb på. Vi vil sætte franske døre i åbningen, men det bliver ikke inden torsdag! ;-) Sådan nogle foldedøre, er godt nok rædselsfulde...

- Få købt bord m.m, så der reelt bliver mulighed for, at være kreativ.

-  Og så skal der indrettes et lille spille-hjørne til Lillemanden, hvor han kan sidde med sin playstation osv.


Så forhåbentligt, er der kommet lidt hygge ind i rummet til næste uge....for jeg synes godt det trænger! ;-)

Tada #1 - nu med billede....

Uden videre dikkedarer....
Jeg er nemlig alt for træt til, at kunne beskrive kjolen, den fejl  jeg lavede m.m. Nu står den på "Vild med Dans" og et glas vin....

God weekend derude :-)torsdag den 29. september 2011

Ta da #1 - Krise...

EDIT: Se kjolen HER.

For det første nåede jeg kun at sy én kjole. For det andet sidder jeg med en mobil netforbindelse, der er så usandsynlig langsom, at vi når frem til næste torsdag, før jeg har fået uploadet billeder. Crap!

Men vores alm. netforbindelse skulle gerne være flyttet med os imorgen, så jeg håber at kunne vise kjolen frem der :-)

torsdag den 22. september 2011

To do - Ta da! #1

Jeg er hoppet med på den nye omgang af "To do - Ta da" hos Westmose.

Det går i al sin enkelhed ud på, at man den ene uge fortæller om ens "To do" liste, for så at vise resultaterne frem ugen efter.

Og jeg skal - som nævnt i forrige indlæg - sy "Twiggy kjoler" til piger. 3 styks der skal med mig på julemarked. Hvad der er mega ambitiøst, fordi vi flytter på lørdag, og har et væld af flyttekasser alle vegne, da de fleste af vores ejendele nu er pakket ned ;-)
Men mønstrene er lavet, og der er klippet ud til den første. Symaskinerne står stadig fremme, så den første skulle være godt på vej imorgen.


tirsdag den 20. september 2011

Mod dress....

Jeg har længe - i over et år faktisk - villet sy "Twiggy kjoler" i pigestørrelser.

Det enkle snit, der er ideelt til colour-blocking, er både simpelt og spændende. Her er eksempler fundet på en google billed-søgning. (Så I må undvære links)
Især kan jeg lide de to kjoler, der er delt op i 4 felter, ved hjælp af et hvidt kryds. (2. billede i collagen øverst og 2. billede i collagen nederst)
Og så har jeg altså en svaghed for rød og hvid sammen, ligesom på det 3. billede i collagen herover. Men at mikse rød og hvid i de 4 fire felter, giver lige lidt for mange associationer til Dannebrog ;-)

Så jeg påtænker en rød kjole i 4 felter, hvoraf det ene skal være sort. Og så krydset i hvidt. Eller måske sort kryds, og et enkelt hvidt felt? I hvert fald synes jeg, at de 3 farver gør sig ualmindeligt godt sammen. Ligesom på det sidste billede i den nederste collage. (Kunne selvfølgelig lave 6 felter, for at udelukke Dannebrogs-tanken)

I hvert fald er mønstret klart, og der er købt stof i alle 3 farver. Men hvilken kombination hepper du på?

Jeg tænker, at en kjole i overvejende rødt, vil være særlig salgsbar op til jul, hvor jeg skal på marked, og netop vil medbringe dem. Eller er det kun mig, der er så mærkelig, at jeg klæder ungen i rødt til al julens tamtam? ;-)

Lad mig høre din mening...


søndag den 18. september 2011

Jo tak, gerne!

Jeg er blevet tildelt en award fra både Mille med bloggen "Design A la Camara", samt Bettina med bloggen "Bettina Holst".

Tusind tak til jer begge!

Reglerne for modtagelse er:

1. Takke og linke tilbage til den person, der tildelte mig awarden.


Det har jeg så netop gjort.

2. Give den videre til 8 andre bloggere , som jeg har opdaget for nylig.


Puha, den er lidt svær. Jeg har faktisk ikke opdaget så mange nye blogs på det sidste, og jeg tror også, at awarden har været vidt omkring. Så Jeg kan kun skrabe 5 sammen, med mindre jeg må sende retur, til dem jeg har fået den...og det tæller jo nok ikke, selvom de er blandt de nyopdagede ;-)

Men de 5 er:

1: Diy - se her hvordan

2: Lunas kager.

3: Pimp me up....On detour

4: Sirianna

5: Blog No. 68.2


3. Kontakte de 8 bloggere og fortælle dem om deres pris.


Det gør jeg så snart indlægget er udgivet :-)

4. Fortælle 8 ting om mig selv:

1: Jeg er kaffenarkoman.
2: Elsker Criminal minds.....
3: Og sexet undetøj...
4: Men går alt for sjældent med det ;-)
5: Jeg bryder mig bestemt ikke om grønlangkål!
6: Det gør mig pissenervøs, at skulle møde nye mennesker.
7: Jeg skal flytte næste weekend....
8:....og kan ikke begribe, hvordan vi har fået samlet alt det lort! ;-)


fredag den 16. september 2011

Julemarked Vol. 7

Jeg får stadig lavet lidt til julemarkedet, selvom vi ligger midt i en flytning, og en hård opstart af Drengerøvens firma. (Hold nu op, hvor er der meget papirarbejde!)

Faktisk er det rart, at kunne overspringshandle lidt, så jeg laver ting, der ikke tager ret lang tid.

Idag har jeg lavet 2 halskæder med keramik-vedhæng. Vedhængende er købt færdige på Etsy, så det er virkelig en smal sag ;-)

"Blue Girl"."Livets træ". Snoren er imiteret ruskind.

torsdag den 15. september 2011

Så er der bekendt kulør ;-)

Ud over at stemme, så brugte jeg lejligheden til at vise Lillemanden, hvordan sådan noget foregår. Så han var med bag forhænget, satte X´et sammen med mig, og puttede sedlen i stemmeboksen....meget stolt. Der var slik til børnene, så han ville gerne vide om man altid fik vingummi, til sådan noget demokrati? 

Aftenen blev tilbragt i gode venners lag, der selvfølgelig skulle drilles lidt, da de ikke sværger til samme farve som os. Så vi troppede alle op i rødt, og værtinden fik - selvfølgelig - røde roser ;-) 


Og jeg beklager den forringede billedkvalitet, og det mærkelige ansigtsudtryk. Det var lidt svært ikke at grine....Og så benyttede vi også lejligheden, til en god omgang flæsk med persillesovs. Mums!


tirsdag den 13. september 2011

Retro dukkevogn.....Julemarked vol. 6

Drengerøven har lige været en i England på "Stumpemarked".....et marked for bildimser-& dingenoter. Og der købte han den her dukkevogn til mig - eller rettere til det julemarked jeg skal på, hvor han mener den vil gøre sig godt, som et visuelt trækplaster. Og dét tror jeg bestemt, at han har ret i. Hvad siger I?
Nu skal den lige vaskes, så den bliver lidt pænere. Men den er faktisk i fin stand, synes jeg.

Jeg har googlet som en gal, for at finde noget der minder om den. Det kunne jo være sjovt at se, hvad de står i ;-)Og google plejer ellers, at være sådan en god ven...men jeg kan ikke finde nogen magen til?! Der er en etiket på vognen, hvor der bla. står "Baumgarten" og "Wien". Resten er lidt svært at tyde. Vi tror den er fra 50´erne på grund af formen og den hvide stribe, der bliver bredere.
Hvad tror du?


Pause-fisk....

Det er præcis sådan jeg føler mig.

På dybt vand, svømmende i cirkler uden mål og med. Jeg ved godt, hvor jeg skal hen. Ved bare ikke lige, hvordan jeg kommer det. 

Der er alt for mange Når nu´er, Hvis´er og Måske´er. 

Jeg har det ikke godt med de 3. De er alt for ustrukturerede, tågede og diffuse. Giv mig rammer og planer. Det ved man da, hvad er!

Men intet af det som sker - eller skal ske - nu, er noget jeg har planlagt. Det er bare blevet sådan. Bestemt for mig. Af andre mennesker.

Om 2 uger pakker vi vores indbo ned, og flytter. Vores udlejere har opsagt os. Ikke fordi de ville, eller ønskede det sådan, men fordi de også er blevet tvunget ud i en situation, der slet ikke var planlagt. 

Og det slider. River mig ud af mine trygge fysiske rammer, og sætter mig ind i et hus, som jeg faktisk slet ikke bryder mig om. Vi sagde Ja til at leje det i mangel af bedre. Set i bakspejlet, skulle vi nok have ventet, og ledt lidt længere tid. For vi havde den, men synes bare, at nu måtte vi handle. 

For Hvis nu....at Drengerøvens debut som selvstændig ikke går? Ville vi så have råd til, at bo i noget dyrere? Vi turde ikke tage chancen. Og vi vil under ingen omstændigheder, væk fra den kommune vi bor i. 

Den kommune, der har hjulpet os med så mange ting, Og den kommune, hvor Lillemanden går i skole - i en special-klasse, der er som skræddersyet til ham. Nej, det vil have for store omkostninger rent menneskeligt.

Og Måske....Måske falder vi til alligevel? Jeg håber det. Men lige nu, kan jeg ikke glæde mig. Kun frygte for fremtiden....og et parcelhus med 70´er grønne badeværelsesklinker og mørke trælofter, der ikke må males ;-)

Så jeg kæmper med at pakke ned. Og Drengerøvens forbandede firmaregnskab! Men hvor er det svært, at samle tankerne, når de helst vil starte hvér en sætning med Hvis nu - Måske - Når nu....

Men Når nu vi er på den anden side af flytningen, og Hvis jeg en dag får det der regnskabs-halløj ind at ligge på rygraden, så kan jeg Måske slappe lidt af......

Den fedeste udestue ever....

Det eneste der er i vejen med den, er at den ikke er min! For hold nu op, jeg synes den er cool. Den tilhører Mille med bloggen Design À la Camara og hendes søn på 12 - der går under kælenavnet DJ Razzer ;-)

I den ene ende, er der plads til at spise. Det kæmpe foto-tapet har Mille og DJ Razzer, sat op i fællesskab.


På ruden ind mod stuen, har DJ Razzer og kammerater sat en wallsticker op.
I den anden ende, er der dømt hygge....
Jeg er vild med billedet af Marilyn Monroe, som jeg altid har haft et svagt punkt for. Og her i dette über lækre rum, skal 2 af mine lamper hænge - det er jeg ret stolt af ;-)
June - Nu som Blærerøv ;-)
søndag den 11. september 2011

Gavemærker og halskæder - Julemarked Vol. 5

Jeg elsker siden Pinterest! Man kan vise frem, og man kan suge ideer til dig.

Bla. faldt jeg over disse gavemærker i træ, malet med tavlelak:
Det var da en god ide, men nu da jeg alligevel havde pink og turkis tavlelak, så var der jo ingen grund til, at vælge sort ;-)

Jeg har sat en neongrøn snor i, og så sat perler på den.Har du en profil på Pinterest? Så smid linket, eller følg mig. Vil rigtig gerne se, hvad I andre sætter på jeres virtuelle opslagstavle!

Jeg har også leget lidt med træperler, maling og en 4mm tyk lædersnor. De øverste perler er temmelig store, nemlig 4 cm.
Men jeg skal da have udvidet mit sortiment af farver ;-)


mandag den 5. september 2011

Jeg søger Kraner.....!

Har du en kran liggende, som ungerne ikke leger med mere? Så er jeg interesseret i at købe den, så jeg kan lave nogle flere kranlamper. Det har nemlig vist sig temmelig umuligt, at finde nogen der ikke koster en formue!

Den skal helst ikke være mindre end 50 cm. Det behøver ikke være en magen til den her på billedet. En kranbil vil også kunne du :-)Eller ala originalen:Du kan kontakte mig på VanFlittig@gmail.com
søndag den 4. september 2011

Gang i biksen.....og julemarked vol. 4

.....og så på mere end én måde ;-)

Jeg har lige rundet 200 faste læsere, og er faktisk noget benovet.

Når jeg tænker på, at jeg er en meget "periodisk" blogger pga. mit helbred, så gør det mig endnu mere glad, at I alligevel hænger på! For det betyder da noget, - meget faktisk - at andre gider glo på mine ting, gider at læse med og kommenterer herinde. Og at der så også er nogen, der synes så godt om mine ting, at de vil købe dem, er jo endnu mere fantastisk!

Jeg har netop sendt to hattelamper afsted, som jeg virkelig håber modtageren bliver glad for. Og en af dagene vil jeg vise billeder fra hendes hjem. Det er simpelthen så übercool, og jeg er temmelig stolt over, at mine lamper skal hænge der!

En anden slags "gang i biksen" er den kreative del, hvor jeg laver ting til julemarkedet i Roskilde. Det er blevet til endnu en tavle, der simpelthen er så fed, at jeg faktisk gerne ville have beholdt den selv. Men Drengerøven HADER pink, og har nedlagt veto mod farven i vores hjem. Og det er så OK, eftersom jeg ellers har rimelig frie hænder ;-) Men farven kommer ikke rigtig til sin ret på billedet. Der er lidt mere knald på den, i virkeligheden.....Og så har jeg hæklet "frakker" til glas med lys. I min fakta solgte de dem billigt, så man får 2 små, eller et stort glas med lys i,  for 5 kr. (Lyset går næsten helt op til glassets kant)

Det er noget af det første jeg har hæklet, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, at få det pænt, der hvor man skal begynde på en ny runde. Så jeg får sådan en "spiral" med lidt skæve masker hele vejen op af glasset. Jeg må have min søster til, at undervise mig ;-)


torsdag den 1. september 2011

De 2 vindere er....

.......blevet fundet ved hjælp af Random.org, der først spyttede nr. 22 ud, og derefter nr. 8.

Det gjorde det dejlig nemt, for de to ønskede sig nemlig hver sin ting ;-)

Kommentar nr. 22 blev lagt af Trine, der gerne ville have Duplo, til når nevøen kommer på besøg.

Kommentar nr. 8 startede med "Hey June, din dejlige kvinde!!"....så nu ved I, at man bare skal kalde mig dejlig, så vinder man! ;-) 
Det var Jane, der vandt gavekortet.

Tillykke til jer :-)

Smid mig en mail med jeres adresser til: Vanflittig@gmail.com