torsdag den 12. januar 2012

At være - eller ikke være - sød og velopdragen....

"Guuuud, hvor føler jeg mig dum nu......"


En sætning der var mig ganske velkendt, og ofte kom ud af munden på en tidligere nabo. Og som jeg altid havde lyst til, at besvare med et: "Det er du også!"


Kender du det?


De gange, hvor man virkelig bare har lyst til, at stikke den gode opdragelse et vist sted hen, og tale før man tænker. Ikke at jeg er skide god til det i forvejen, men et minimum af pli har jeg da.


Og nogen mennesker fremkalder bare den lyst, mere end andre. Og jeg kan bare slet ikke med "dumme" mennesker. 
Ikke dum på intelligensskalaen, men bare...ja, dum, ing ;-)
Eks-nabo-damen var bare en af dem.

Som når hun bad om gemalens hjælp, til at få vandslangen til at du....der kom nemlig ikke noget vand ud af den, på trods af, at hun havde tilsluttet den OG tændt for vandet. Gemalen satte så "pistolen" på ventilen, og vupti.....ud kom vandet, når hun trykkede. Satme en videnskab der vil noget! 

Vi er åbenbart ikke særlig heldige med vores nabo-damer. Den nuværende giver mig også ticks. Hun var meget oprørt over, at vores ene kat sked i hendes indkørsel. Og ja, gu´er det da irriterende. Men hey....vi bor altså på landet! Køerne går lige på den anden af vejen. Get over it - giv katten en spand vand - what ever. Men lad dog være med, at komme rendende herind og brokke dig, hver gang det er sket. 

"Nu har den gjort det igen" siger hun med harmfuld røst og røde kinder.
"Eij?" svarer jeg. "Jeg HAR ellers sagt, at det må den ikke!"
"Jamen, det forstår den jo ikke"

Vi lader den bare stå, mens vi tænker over hvem af dem, der fatter mindst......Men uh, hvor havde jeg lyst til, at sige det højt.

Som regel lykkes det mig dog, at tøjle lysten.

Og ganske apropos, så får du lige et af mine yndlings-digte med på vejen:

"En umoralsk vise"

Det er herligt at lyve med store blå øjne, 
at fable om bedrifter, man intet kender til, 
at få folk til at tro på de vildeste løgne 
og finde på nye, så ofte man vil

Det er pragtfuldt at stjæle i store butikker, 
hvor lagrene bugner i østerlandsk pragt, 
og varerne langs hen ad diskene ligger 
og skriger imod os, at penge er magt.

Og at være letsindig - hvor sødt at forarge; 
at elske og svigte, og elske igen,
hver time at leve, at vælge og vrage,
og ejes af hele kaskader af mænd ...

Men ak, jeg må tøjle de syndige lyster 
for paradistanken er alt for fatal,
- så jeg lytter ikke til farlige røster, 
ak nej, jeg er noget så fuld af moral.


Digtet er fra Tove Ditlevsens "Pigesind".


PS: Sådan holdes vrede nabokoner væk
Dryp/spray med hjortetaksolie på de steder, du vil holde katten fra. Den kan ikke lide lugten, og undgår den - og du slipper for vred nabokone.

lørdag den 7. januar 2012

Same procedure as last year, Miss Sophie?

Lige en opfølgning på indlægget fra igår.....

Jeg har også i sinde, at kaste mig over bedre vaner i det nye år - selvom det nu ikke er et nytårsfortsæt, men bare nu, at lysten, viljen og motivationen pludselig dukkede op. Og så er det jo bare om, at slå til ;-)

Jeg har investeret i sådan en satan her.....
En elektronisk cigaret. Væk med de "analoge" smøger ;-)

Spændende om jeg ryger med i bunken af alle dem, hvis planer om en sundere livsstil, ender ud i....ingenting. Men, det gør jeg ikke! Basta!

Jeg glæder mig faktisk rigtig meget, til den lander i min postkasse. Så jeg håber, at jeg snart kan fortælle lidt om, hvordan det går med min Satan ;-)

Held og Lotto med DINE nye - og bedre - vaner :-)
fredag den 6. januar 2012

Same procedure as every year, James

Det ER altså lidt sjovt, så forudsigelig tiden efter jul og nytår er.

Salget af fitness-abonnementer - og det helt rigtige tøj dertil - stiger eksplosivt, og det er lige så sikkert som Amen i kirken, at Bilka reklamerer for Nupo, ro-maskiner og nikotintyggegummi.

Statusfelterne på FB er oversvømmet af folks nytårsfortsætter, og blogland er hyllet ind i betragtninger af året der gik. I gør status og sætter nye standarder for Jeres liv, der ofte ender ud i ingenting.

I er så pisse forudsigelige, at det er kedeligt. På godt og ondt.

For i forudsigeligheden finder I jo også en velkendt tryghed. Præcis som hos barnet, der gerne ser den samme tegnefilm 200 gange.

I er vanedyr, er I! Vanedyr med hang til eventyr....eventyr der består af, at vælge imellem rød eller grøn peber.

Mig, spørger du?
Må jeg være fri! Jeg er sgu hverken kedelig, forudsigelig eller et vanedyr.

Jeg har da for eksempel fået klippet håret helt kort. Joeee....det vár godt nok over 2 omgange, så omvæltningen ikke blev for stor... og ja! Jeg beholdt min skilning samme sted som "last year", men nu behøver man jo heller ikke flejne helt ud, vel?!

Hvad siger du?
Når jeg fylder opvaskemaskinen? Øhm joe, det har du da muligvis ret i....men det ér altså bare meget nemmere, når man deler bestikket op i grupper - skeer for sig, gafler for sig osv. Det har ikke en fis med vaner at gøre, det er bare praktisk.....ing?

Ja, hvad er der nu med mine indkøbsposer?!
Narj, jeg har da ikke et specielt pakke-kodeks. Det betaler sig bare, at pakke varerne korrekt. At sørge for, at alt står op i pæne rækker, og ikke bare bliver smidt ned i posen....så vælter posen jo, når man sætter den fra sig...det kan du da godt se, ikk?
Hvorfor tror du, at det er en vane jeg har med mig hjemmefra? Bare fordi min far er en sindsyg ordens-pakker, der kan få et dynebetræk til at ligge i et CD-cover, er det jo ikke ligefrem genetisk, vel? Nu holder du, altså!

A´hvaffor noget?
Okay, okay.....jeg arrangere mine to hovedpuder på samme måde, hver evig eneste aften. Men jeg skal jo ligge godt. Det kan du vel nok forstå?

Jaaaaeeer??? Hvad nu?!
Og hvad så, at jeg laver kaffen klar efter en bestemt rutine? Sukker, kaffe - røre rundt, og så mælk til sidst. Den er sguda udrikkelig, hvis man bytter om på rækkefølgen. Nå!

Som jeg sagde: Jeg er sgu hverken kedelig, forudsigelig eller et vanedyr. Fat det dog!
PS: I må meget gerne supplere med egne mærkelig vaner og rutiner ;-)